Naziler denizaltı

Nazilerin kaçmak için kullanıldığı söylenen denizaltı bulundu!

İkinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde battığı bildirilen, ancak bazı söylentilere göre Nazilerin ve hatta Adolf Hitler’in Güney Amerika’ya kaçmak için kullandığı denizaltının kalıntıları bulundu.

İkinci Dünya Savaşı’nın son dönemlerinde ittifaklarını kaybetmiş olan Almanya, dört bir yandan gelen saldırıları kaldıramaz hale gelmişti. Naziler işgal ettikleri ülkelerden çekilmiş, Berlin gibi büyük şehirleri koruyarak kaçınılmazı ertelemeye çalışmışlardı. Almanların üstünlüğünü kaybettiği bu dönemlerde, Nazilere ait bir denizaltının Danimarka kıyılarında batırıldığı haberi paylaşıldı. Almanlara ait bir denizaltının batırılmış olması elbette müttefikler için iyi bir haberdi, ancak karaya yakın bir konumda batmış olan denizaltının tüm arama çalışmalarına rağmen bulunanamış olması bazı söylentilerin yayılmasına neden oldu.

Bulunamayan denizaltı, söylenenlere göre yüksek rütbeli Nazi komutanlarını ve hatta Adolf Hitler’in kendisini taşıyordu. Danimarka kıyılarında görülmesinin ardından rotasını değiştiren denizaltı, Güney Amerika’ya gitmiş ve savaştan uzak olan bu topraklarda Nazi yöneticilerine hayatlarının geri kalanını sakin bir şekilde yaşama imkanı sunmuştu.

https://youtu.be/Jd0efo5uVUI

Jutland Deniz Savaşı Müzesi, denizaltını bularak tüm bu söylentilerin sonlanmasını sağladı. Bir süredir denizaltını arayan müze, üç boyutlu görüntüleme tekniği kullanarak denizin 123 metre altında bulunan U-3523’ü bulmayı başardı. 45 derecede, burnu tabana dayanmış bir şekilde duran denizaltının mayınlar tarafından vurulduğu tahmin ediliyor. Yetkililere göre bu denizaltı hasar aldığı sırada savaşmaya değil, Nazi Almanya’sının teslim olduğu günde kaçmaya çalışıyordu. İçerisinde kimlerin bulunduğunu anlamak için henüz çok erken, ancak kaçmayı başaramadıklarına şüphe yok.