naylon posetler
AB ÜLKELERİ, HER YIL ÇÖPE ATILAN 8 MİLYAR DOLAYINDA NAYLON POŞETİN DOĞAYA VE CANLILARA VERDİĞİ ZARARA KARŞI BAŞLATTIĞI MÜCADELE BAĞLAMINDA MARKETLERDE KULLANILAN NAYLON POŞETLERİN FİYATINI 50 CENT’E ÇIKARMA KARARI ALDI. (MEHMET KOCA/FRANKFURT-İHA)

Naylon poşetler parayla satılacak

50 milyondan fazla günlük kullanıma ulaşıldığı açıklanan naylon poşetler için yeni bir haber geldi. Poşetlerin yasaklanması beklenirken parayla satışa çıkacağı belirtildi. İşte detaylar!

Mart ayı içerisinde sizlere aktarmış olduğumuz naylon poşetlerle ilgili haberimizde bazı detaylardan bahsetmiştik. Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, naylon poşetler için bazı açıklamalarda bulunmuştu. Özellikle poşet kullanımını en az seviyeye indirebilmek adına bazı çalışmalar yapacakları ve bu çalışmalarda parayla satışın söz konusu olmadığını belirtmişti. Fakat kafalarda bazı soru işaretleri yer edinmişti.

naylon

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamayla beraber naylon poşetler için artık resmi bir açıklama yapılmış oldu. Yapılan açıklamalarla birlikte 1 Ocak 2019‘dan itibaren 25 kuruş veya 50 kuruş ücretler ile poşetler alınabilecek. Naylon poşetlerin paralı olmasıyla beraber kullanıcıların davranış biçimi değişeceği ve daha az bir seviyede naylon poşet kullanılacağı bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı açıklamada naylon poşetler için bir yasaklamanın söz konusu olmadığı sadece ücretli bir kullanıma geçiş yapıldığı ifade edildi. Hatta bazı noktalarda şimdiden parayla satışın yapıldığı ifade edildi.