Virus 1

Bu Nasıl Bir Virüs: Skygofree

Kaspersky Lab’in ortaya çıkardığı Skygofree, 2014’den bu yana mobil cihazlarda varlığını sürdüren bir virüs. Peki bu virüs ne yapıyor? İşte detaylar..

Kaspersky Lab tarafından bulunan bu virüs, akıllı mobil telefonlarda istediği herşeyi kayıt edebiliyor. Bir süre sonra bulaştığı telefonun tüm kontrolünü alan virüs, oldukça gelişmiş ve kırılması zor çok olan bir casus yazılım olduğu belirtildi.

Kaspersky Lab, virüse mağruz kalmış olan cihazın belirli bir aşamayı geçtikten sonra etrafını dinlemeye ve bu dinlemeleri kayıt altına almaya başlağını belirtiyor. Bu özellik daha önce başka bir virüs veya casus yazılımda görülmedi.

Kaspersky Lab‘a göre dünyanın en büyük casus yazılımı olan Skygofree, cihazlarınızda istediklerini kolaylıkla yapabiliyor. Root erişiminin açıklarından faydalanan bu güvenlik düşmanı yazılım, sizin haberini olmadan resim, video çekebilir, konuşmalarınızı dinleyip kayıt altına alabilir, hafızada kayıtlı olan arama geçmişi, sms geçmişi, konum, takvim kayıtlarınızı kendi merkezine iletebilir.

Skygofree virüsü, en fazla 2017 yılının Ekim ayında yayılmaya başlamış. Virüsün yönlendirdiği bir çok web sitesi 2015 yılında açıldığından bahseden Kaspersky Lab, virüsün en çok İtalya’daki kişileri etkiledini belirtiyor.