James Webb Teleskobu

NASA’nın yeni Hubble’ı olacak James Webb Teleskobu’nun fırlatılması ertelendi

NASA’nın en başarılı teleskoblarından birisi olan Hubble’ın yerine geçecek James Webb Teleskobu’nun fırlatılma tarihi bir kez daha ileri alındı. NASA, teleskobun 2020 senesinde uzaya gönderileceğini duyurdu.

NASA’nın merakla beklenen yeni teleskobu James Webb Teleskobu’nun fırlatılma tarihi bir kez daha ertelendi. “Yeni Hubble” olarak anılan ve kızılötesi gözlem donanımları sayesinde evrenin ilk oluşan galaksilerini, yıldızlarını inceleme amacıyla geliştirilen teleskop, NASA tarafından paylaşılan bilgilere göre hala bazı testlerden geçmeli.

NASA; ilk üretildiği tarihlerde teleskobun 2018 senesinde uzayda olacağını duyurmuş, ancak geçtiğimiz Eylül ayında gözlem donanımlarının birleştirilmesinin tamamlanmadığını söyleyerek fırlatmayı 2019’a ertelemişti. Bu ertelemeyle birlikte yeni fırlatma tarihi 2020 olarak belirlendi.

James Webb Teleskobu

James Webb Teleskobu’nun fırlatılması çok uzun zamandır bekleniyor. Görevine başlamasıyla birlikte tarihin en büyük uzay gözlemcisi unvanını elde edecek olan teleskop, bugün bile son derece başarılı olan ve uzay araştırmaları tarihinin mihenk taşlarından birisi olarak kabul edilen Hubble’dan tam 7 kat iyi ışık toplama becerisine sahip. Bu özelliği sayesinde de Hubble’ın göremediği kadar karanlık ve uzak konumları James Webb Teleskobu ile inceleyebileceğiz.