titan large 1

NASA, Satürn’ün uydusu Titan’a gidebilir!

Mars görevlerinin yanı sıra Güneş Sistemi’ndeki diğer gezegenleri ve uyduları da ziyaret etmeye kararlı olan NASA, yapısıyla dikkat çeken Satürn uydusu Titan’a uzay aracı gönderebilir. Kurumun planlarının detayları haberimizde.

Sürekli olarak Kızıl Gezegen’e gerçekleştireceği görevle anılan NASA, sistemimizdeki diğer gezegenlere, uydulara ve hatta kuyruklu yıldızlara gitmeyi de planlıyor. Kurum, 2025 senesinde Satürn’ün uydularından birisi olan Titan’a veya daha önceden ziyaret ettiği 67P kuyruklu yıldızına uzay aracı göndermeyi planladığını duyurdu.

Bu planlar NASA tarafından düzenlenen New Frontiers programı kapsamında değerlendiriliyor. Şu an finalde bulunan iki takım mevcut ve her iki takımın da 4 milyon bütçesi bulunuyor. Takımlardan birisi Titan’a gidilmesini savunurken, diğeri ise 67P kuyruklu yıldızına dönülmesini ve örnek alınmasını öneriyor. Şu an konseptler geliştiren takımlardan birisi, NASA seçimini yaptıktan sonra 850 milyon dolarlık bütçeye ve hedeflerine gidecek olan bir rokete kavuşacak.

dragonfly 17 00084 fs missionoverviewv7a16x9

Titan’da Dragonfly kullanılacak

Drone’a benzer yapısıyla Titan görevi için uygun görülen Dragonfly isimli uzay aracı, Satürn’ün uydusunda kolay bir şekilde hareket edebilecek şekilde tasarlandı. Küçük boyutlu olmasına rağmen kalın bir atmosfere, sıvı metan kaynaklarına sahip olan Titan’ın, Güneş Sistemi’nde yaşam barındırabilecek yerlerden birisi olduğu belirtiliyor.