Venüs

NASA’nın desteklediği çalışma Venüs’te yaşam olabileceği sonucuna vardı!

NASA tarafından desteklenen ve Journal Astrobiology’de yayımlanan bir araştırma, Dünya’nın ikizi olarak bilinen Venüs’te atmosferin üst katmanlarında mikroorganizmaların yaşıyor olabileceği sonucuna vardı.

NASA’dan maddi destek alan bir grup bilim insanı tarafından yapılan araştırma,Venüs atmosferinin üst katmanlarında dünyadaki bakteri türlerine benzeyen mikroorganizmaların yaşıyor olabileceği sonucuna vardı. Kükürt dioksit açısından zengin olan bu atmosfer katmanı, insanlar için her ne kadar zehirli olsa da ışığı soğurarak canlılıklarını sürdüren bakterilerin yaşabilmesi adına uygun bir ortam sunuyor. Bilim insanları, Venüs’ün kızıl bulutları arasındaki bazı noktaların daha koyu (gölgeli gibi) olmasını bu mikroorganizmaların gelen ışığı soğurmasıyla açıklıyor.

Venüs

“Dünya’nın kötü ikizi” olarak tanınan Venüs, sülfirik asitten oluşan bulutlarından ötürü Güneş’ten gelen ışığın yaklaşık %75’ini geri yansıtıyor. 462 C derece ortalama yüzey sıcaklığına sahip olan ve asit yağmurlarına maruz kalan gezegen, bu özelliklerinden ötürü son derece tehlikeli ve zorlu. Gezegen o kadar zorlu ki, Sovyet Birliği tarafından 1961-1984 seneleri arasında devam ettirilen Venera uzay programı kapsamında Venüs yüzeyine iniş yapan en başarılı araç normal koşullarda yalnızca 2 saat dayanabilmişti.