Astronot

NASA Yeni Astronot Kıyafetleri ile Can Kurtaracak!

NASA astronotların hayatını kurtaracak yeni bir kıyafet tasarladı!

Dünyanın en seçkin astronotlarının görev aldığı Uluslararası Uzay İstasyonunda çoğu zaman astronotlar uzay boşluğunda yürüyüşe çıkıyor. Bu görevler sırasında özel iplerle kendilerini uzay istasyonunun üzerinde yer alan belirli yerlere bağlamak zorundalar. Aksi halde kendilerini uzayın sonsuz boşluğunda sürüklenirken bulmaları bi ihtimal.

NASA bu görevleri daha az tehlikeli hale getirebilmek amacıyla yeni bir kıyafet tasarımı üzerinde çalışıyor. Henüz patent aşamasında olan uzay kıyafeti yakın bir süre içerisinde üretime geçecek. Uzay istasyonundan fiziksel teması kaybetmeleri halinde astronotları tekrar uzay istasyonuna çekecek olan kıyafet özel ekipman ve sensörlere sahip olacak.

Kıyafetler İticilere Sahip Olacak!

Bilindiği üzere uzay boşluğunda GPS çalışmadığı için özel tasarıma sahip olacak olan kıyafette bir tür iticilerde bulunacak. Bu iticiler astronot tarafından kontrol edilerek astronotun rahatlıkla hareket edebilmesini sağlayacak. Ayrıca astronotun bayılması gibi durumlarda uzaktan kontrolü sağlanabilecek. NASA’nın ilerleyen süreçte uzay istasyonu ve bir diğer uzay görevlerinde bu kıyafeti kullanması bekleniyor.