PIA17218 1920x1200 1

NASA Tarafından Yayınlanan Tarihi Fotoğraf: Elveda Satürn

1997 yılında NASA tarafından Satürn’ü inceleme görevi için fırlatılan Cassini uzay aracı son görevini de yerine getirerek intihar dalışını gerçekleştirdi!

Cassini uzay aracı geçtiğimiz Eylül ayında Satürn’ün bulutları arasına dalarak intihar dalışı gerçekleştirdi. İşte Cassini’nin yakaladığı son kareleri “Elveda Satürn”;

Satürn-2017Elveda Satürn – 2017

ESA, NASA ve ASI’nin ortaklaşa yürüttüğü görevde kullanılan uzay aracı tam olarak 20 yıl önce fırlatılmış görevini yerine getirmek üzere Satürn’e doğru yola çıkmıştı. Aradan geçen yıllardan sonra görevini başarı ile tamamlayan araç otomatik olarak Satürn’e dalış gerçekleştirdi. Uzmanlara göre uzay araştırmalarındaki en verimli görevlerden bir tanesi olarak görülüyor. Satürn ve uyduları ile ilgili birçok bilgi elde eden uzay aracı bilim dünyasını aydınlatıcı birçok görevde bulundu.

Adeta Sanat Eseri: Elveda Satürn Fotoğrafı!

15 Eylül gününden yaklaşık 2 gün önce objektiflere yansıyan Satürn fotoğrafı adeta bilim dünyasını büyüledi. NASA tarafından Elveda Satürn adı verilen fotoğraf NASA’nın resmi web sitesinden yayımlandı. Güneş sistemimizin en ilginç gezegenlerinden bir tanesi olan Satürn sahip olduğu halkası ile birçok bilim-kurgu filmine konu olmuş birçok insanın rüyalarını süslemişti.

Bundan tam 37 yıl önce 1980 yılında Voyager-1 uzay aracının o yıllarda yakaladığı Satürn fotoğrafının ardından unutulmaz fotoğrafların arasında katılan “Elveda Satürn” adeta insanlık tarihine geçti.

İşte 1980 Yılında Yakalanan Satürn Fotoğrafı;

Satürn-1980Voyager-1 Satürn-1980