Trappist-1

NASA Tarafından Keşfedilen 7 Gezegenden 2’sinde Yaşam Olabilir!

NASA tarafından geçtiğimiz yıl keşfedilen Trappist-1 adındaki yıldızın yörüngesindeki 7 gezegenin ikisinde yaşam olabileceği keşfedildi.

Gökbilimciler tarafından geçtiğimiz yıl keşfedilen ve Dünya büyüklüğündeki 7 gezegenden 2 tanesi yaşanabilir kuşakta bulunuyor. Yaşanabilir kuşakta bulunan bu gezegenlerde uzmanlara göre canlı hayat bulunabilir. Geçtiğimiz yıl keşfedilen gezegenler bilim adamları arasından büyük heyecana yol açmıştı.

7 Gezegenden 2’sinde Yaşam Olabilir!

Gökbiliminin yıllardır peşinde olduğu ve merak ettiği en önemli konulardan bir tanesi olan dünya dışında yaşam her insanın aklındaki nadide soru işaretinden bir tanesi olmayı başarmıştı. Trappist-1 keşki ile birlikte dünya dışında yaşamın bulunmasında hayati bir adım olarak görülüyor.

Gezegenlerin keşfinin ardından bilim adamları tarafından gezegenler mercek altına alındı. Trappist-1 yıldızı ve yörüngesinde gezegenler tekrar modellenerek araştırmalar yapıldı. Araştırmalar ışığında gezegenlerde su ve ısı kaynağı olup olmadığı araştırıldı. Yapılan araştırmalar sonucu 7 gezegenin 6’sında sıvı veya buz halinde su olabileceği keşfedildi.

Daha sonra gezegenlerdeki ortalama ısı miktarı araştırıldı. Araştırmalar sonucu gezegenlerden bir tanesinin ortalama sıcaklığının 15 derece olduğu saptandı. Nitekim bu sıcaklık dünyadaki sıcaklığa oldukça yakın. Genel olarak gezegenlerin 2’sinde yaşanabilir bir atmosfer olabileceği ve dünya dışı canlı formlarının olabileceği belirtildi.