Mars

NASA Mars’ta Uzaylı Avına Çıkacak!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın 2020 yılında gerçekleştirmeyi planladığı Mars görevine dair yeni bilgiler paylaşıldı.

Mars 2020 projesi kapsamında insanoğlunu Mars’a götürecek olan NASA oldukça farklı bir görev üzerinde daha duruyor. Proje Mars’ta insan kolonisi oluşturmayı hedeflerken bir yandan da dünya dışı yaşam formları araştırılacak. Özel olarak geliştirilen insansız uzay aracı gezegende mikrobik düzeyde yaşam arayacak. 2012 yılında başarılı bir şekilde Mars’a gönderilen Curiosty uzay aracının görevini devam ettirecek olan araç 2020 yılının yaz aylarında kızıl gezegene gidecek.

Mars Didik Didik Aranacak!

Mars

Kızıl gezegende yaşam formu arayacak olan araç gezegenin yüzeyinde ve yeraltında toprak ve taş örnekleri toplayacak. Görev hakkında açıklamalarda bulunan uzay bilim adamı Ken Farley, bu görevle birlikte yapacağımız çalışmalar sonucunda dünya dışı yaşam formu olup olmadığımızı araştıracağız ve evrende yalnız olmadığımız sorusuna bir cevap bulabileceğimizi ifade etti.

Uzay aracının yapacağı araştırmalarda eğer kırmızı gezegende daha önce bir yaşamış bir yaşam formu olup olmadığına da bakabilecek. Topraklardan ve taşlardan gelecek örnekler detaylı bir şekilde araştırılarak nihai bir sonuca ulaşılması planlanıyor.

NASA ayrıca 2020 Mars görevi dışında Mars’a başka astronotlarda yollamayı hedefliyor.