Parker Solar Probe

NASA Güneşe İlk Kez Bu Kadar Yakın Uzay Aracı Yollayacak!

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA bu yıl yaz aylarında uzaya fırlatmayı planladığı Parker Solar Probe aracının görevi güneşe 6.3 milyon km yaklaşmak olacak!

Tarihte güneşe ilk kez bu kadar yaklaşacak olan uzay aracı aynı zamanda Merkür’ün yörüngesine de giriş yapacak! Uzay aracının Güneşin sıcaklığına dayanabilmesi için mühendisler tarafından etrafı yaklaşık 12 santimetre kalınlığında karbon alaşımlı kalkan üretildi.  Uzay aracını aşırı sıcaklıktan koruyacak olan kalkan aynı zamanda uzayın aşırı soğukluklarından da koruyacak!

NASA Güneşe İlk Kez Bu Kadar Yaklaşacak!

Uzay aracı Parker görev süresi boyunca bilim dünyasının merak ettiği 3 sorunun cevabını arayacak. Bilim adamları bu yeni görev ile birlikte güneşin yüzeyi ve atmosferi arasındaki sıcaklık farkının sebebini öğrenme peşindeler. Nitekim güneş yüzeyinin sıcaklığı 5 bin santigrat derece iken atmosferinin sıcaklığı 2 milyon dereceye sahip. Bu sıcaklık farkının sebebini birçok uzay bilim adamları merak ediyor.

NASA ayrıca güneş yüzeyindeki güneş rüzgarlarının oluşumu ve saatte milyon mil hızlara ulaşan yüklü bir parçacık akışı sağlayan bu parçacıkların bu denli hızlara nasıl ulaştıklarını bilmiyoruz. Yapılacak araştırmalar ile bu soru işaretlerine yanıt bulunması bekleniyor.