ceres

NASA Cüce Gezegen Ceres’te Uzaylı Bulmuş Olabilir!

NASA, geçtiğimiz günlerde güneş sistemimizdeki cüce gezegenlerden bir tanesi olan Ceres uzaylı formlar barındırabilir.

Güneş sisteminin en büyük cüce gezegeni olarak bilinen Ceres’te daha önce hiç rastlanılmayan ışıklara rastlandı. Gezegen üzerinde yansıyan ışıklar uzmanları bir hayli şaşırttı. Birtakım teorisyenlere göre bu ışıklar uzaylıların yaşantısına dair bir kanıt barındırabilir.

İlk kez Dawn isimli bir NASA uzay aracı ile keşfedilen ışıklar uzmanların tahminlerine göre yer altı okyanuslarının bir kanıtı olabilir. Güneş sisteminde Mars ile Jüpiter arasında bulunan cüce gezegen Ceres sahip olduğu ilginç ışık kaynakları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Uzmanlara göre bu ışıkların altında yatan bir diğer önemli sebep gezegendeki tektonik hareketler.

Teoriler Gerçek İse…

Eğer uzmanların ortaya koyduğu okyanus teorisi doğru ise insanlık tarihinin yüzyıllardır merakla beklediği sorunun cevabına ulaşabiliriz. Nitekim suyun olduğu yerde hayat olma ihtimalide bir hayli yüksektir. Tabi ki uzmanların beklentileri mikroskobik boyutta uzaylılar.

Geçtiğimiz günlerde NASA, perşembe günü bir hayli önemli bir keşfi açıklayacaklarını duyurmuştu. Kim bilir belki de Ceres’te uzaylı yaşam formu bulunmuş olabilir.