Bennu 1

NASA, Bennu’yu Nükleer Silahla vurmaya Hazırlanıyor

Dünya’ya doğru saatte 101bin km hızla hareket eden Bennu adı verilen ve NASA’nın riskli kategorisinde yer alan asteroit’in Nükleer silah ile vurulması için hazırlık yapılıyor.

Asteroit’in Dünya’ya çarpması halinde 80.000 Hiroşima bombası oranında tahribat vererek, Dünya’da ki yaşamı sonlandıracağı belirtiliyor.

Yaklaşık 500 metre yüksekliğine sahip Bennu, güneş’in etrafından dolaşarak Dünya’ya 25 Eylül 2135‘te 2700’de 1 ihtimal ile çarpacağı belirtiliyor. İhtimal düşük gibi görünse de NASA bu konuda alarm konumuna geçmiş ve iki alternatif plan hazırlanmış durumda.

Hazırlanan Planlar Şu Şekilde

  1. PlanHummer “Çekiç!”

Bennu’yu Dünya’dan uzaklaştırma planının ilki, Hammer (Çekiç) isimli ve 8.8 ton ağırlığında ki uzay aracının asteroide çarptırılıp yönünü değiştirilmesi üzerine kurulu. Bu planda herhangi bir ufak hata bir çok riski de beraberinde getirebilir.

  1. Plan – Nükleer Silah

Uzay aracına nükleer silah yerleştirilerek; asteroid’in Dünya’dan çok uzak bir mesafede vurularak yok edilmesi şeklinde. Proje görevinde bulunan fizikçi Kirsten Howley, açıklamasında “Şu anda gezegenimizin etkilenme olasılığı düşük gibi görünse de aksi bir durumda sonuçlar korkunç olacaktır. Öncelikli hedefimiz Dünya’daki hayatı korumaya hazır olmaktır.” dedi.