Phaethon

NASA Açıkladı! Dev Asteroid Dünyamızı Teğet Geçecek!

NASA tarafından yapılan açıklamaya göre 5 km çapındaki dev asteroid gelecek ay dünyayı teğet geçecek.

Phaethon adı verilen dev asteroid 17 tarihinde Dünyamızın 10 milyon kilometre mesafesinden geçecek. Oldukça devasa olan bu gök taşının herhangi bir şehrin üzerine düşmesi ihtimali bile oldukça korkunç! Bilim adamları yaptıkları açıklamada asteroidin dünyamız için herhangi bir tehdit oluşturmadığını bildirdi.

Dünyamızın Milyonlarca Kilometre Uzağından Geçecek!

Phaethon

Phaethon isimli asteroid önümüzdeki aralık ayının 17’sinde dünyamızın yanından geçerek uzay boşluğundaki yolculuğuna devam edecek. Teleskoplar yardımı ile gözlemlenebilecek olan göktaşını birçok gök bilimci ve uzmanlar gözlemleyecek. Daha önce buna benzer birçok olay meydana gelmişti.

Felaket Sahnesi Gerçek Olursa Ne Olur?

Phaethon

Daha çok bilim – kurgu filmlerinde tanık olduğumuz olay gerçekten başımıza gelirse ne olur? Dünyamız bu tür bir tehdide ne kadar hazırlıklı? NASA bu tür sorulara daha önce bir yanıt vermişti. NASA’ya göre olası bir durumda dünyanın geleceğinin pekte aydınlık olmadığı görüşünde.

Dünya üzerinde böyle bir tehdide karşı henüz resmi olarak alınmış bir tedbir bulunmuyor veya G.O.R.A filminde de yer aldığı gibi ateş, su, toprak ve tahta işe yaramayacak gibi duruyor. Umarız günün birinde “Efendim bir cisim yaklaşıyor” senaryosunu yaşamayız.