Microsoft Surface Laptop

Müthiş Özelliklerle Microsoft Surface Laptop Tanıtıldı

Microsoft’un bilgisayar alanına giriş yaptığı modellerden biri olarak değerlendirilen Microsoft Surface Laptop serisi sonunda tanıtıldı. Surface Book modeli olarak tanıtılması beklenirken Microsoft Surface Laptop olarak tanıtılan yeni modelin özellikleri de şimdiden beğeni topladı. İşte yeni modeli detayları.

Microsoft kısa süre önce yaptığı açıklamada Apple’ın MacBook serisine rakip olarak gösterilecek yeni cihazlarını hazırlamaya başladığını açıklamıştı. Markanın bu duyurusundan sonra markanın yeni seri tablet modelinin yani Surface Book modelinin tanıtılması bekleniyordu. Surface Book 5 olarak tanıtılacak olan yeni serinin ne zaman geleceği merak edilirken bugün yapılan tanıtımla beraber isim farklı olsa da MacBook’un rakibi geldi. Microsoft Surface Laptop olarak tanıtılan yeni seri bilgisayarların tablet olarak değil kapaklı bilgisayar serisi olarak tanıtılması da dikkatlerden kaçmadı.

Bu noktada markanın yeni serisi ürünlerinden biri olarak öne çıkan laptop modelinin özellikleri de epey bir beğeni topladı. Öncelikle tasarımı konusunda övgüyü hak eden Microsoft Surface Laptop alcantara adı ile tanıdığımız dayanıklı kaplama malzemesini kullanmasıyla öne çıkıyor. Bordo ve altın renkleri gibi geniş renk seçenekleri de bulunan serinin tasarım konusunda elde ettiği başarı tartışılmaz düzeyde. Sadece 14 mm seviyesinde bir kalınlığa sahip olan modelin genel hatlarıyla bir hayli başarılı tasarıma sahip olduğu değerlendiriliyor.

Microsoft Surface Laptop Teknik Özellikleri Tasarımdan Farklı Değil

Mini ve şık tasarım detaylarıyla öne çıkan Microsoft Surface Laptop serisinin teknik özellikleri konusunda da sunduğu birçok paket seçeneği var. Ana hatlarıyla işlemci sınıflarına göre iki farklı sınıfta gelecek olan bilgisayar serisinin ilk sınıfında Intel i5 modeli kullanılmış. İkinci seride ise Intel i7 modeline yer verilmiş durumda. Her iki işlemci serisinde de markanın farklı donanım seçenekleri de bulunuyor.

Microsoft Surface Laptop

128 GB SSD modelinden 256 GB SSD modeline kadar depolama seçenekleri olan Microsoft Surface Laptop serisinin RAM bellek konusunda ise 4 GB RAM bellek ile 16 GB RAM bellek arasında değişim gösteriliyor. Paket seçimine göre fiyat değerleri de değişiyor. Tek eksiği harici ekran kartı modelinin olmadığı belirtilen Microsoft Surface Laptop serisinin içerisinde ise yeni nesil işlemcilerle beraber gelen HD dahili grafik kartı serisi yer alıyor.

Microsoft Surface Laptop Fiyatları

Tüm bu konfigürasyon seçenekleriyle beraber Microsoft Surface Laptop modelinin satış fiyatı konusunda da belli başlı bilgiler verilmiş durumda. En düşük özelliklere sahip olan i5 modelinde 999 dolar ile satışa başlayan serinin en yüksek modelinin satış fiyatı ise 2199 dolar seviyesine kadar çıkabiliyor. Kullanıcıların seçimlerine göre değişen fiyatlarla beraber Microsoft Surface Laptop modelinin yaz aylarında satışa çıkması bekleniyor. Temmuz ayında satışa çıkması beklenen bilgisayarın ne oranda başarı elde edeceğini de bekleyip görmek gerekecek.