buss 1

Müşterisinin yemek yemesine yardım etti, 16 bin dolarlık burs kazandı

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf, müşterisine yemek yemesinde yardımcı olan genç garsonun 16 bin dolarlık üniversite bursu kazanmasını sağladı. İçinizi ısıtacak olayın detayları haberimizde.

Milyarlarca insanı bir araya getiren sosyal medya, bir kez daha ne kadar güçlü olabileceğini ve iyi amaçlar doğrultusunda kullanılabileceğini gösterdi. ABD’de garsonluk yapan Evoni Williams, yemek yemeye gelen ve elleri iyi tutmadığı için waffle’ı dilimlemede kendisinden yardım isteyen müşterisini kırmadı. Williams, yaşlı müşterisinin yemeğini özenle dilimlerken Laura Wolf isimli bir müşteri gülümseten bu anı fotoğrafladı ve kendi Facebook hesabında paylaştı. Paylaşımında 18 yaşındaki garsonun çok meşgul olduğundan ancak yaşlı müşterisinin isteğini geri çevirmediğinden bahseden Wolf, fotoğrafın hızlı bir şekilde yayılmasını sağladı.

burs

Sadece birkaç gün içerisinde 121 bin kişi tarafından beğenilen ve 62 bin kere paylaşılan fotoğraf, olayın yaşandığı La Marque kentinin belediyesine ait resmi sayfadan bile paylaşıldı. Bu olayın ardından Texas Southern Üniversitesi genç garsona 16 bin dolarlık burs verdiğini ve Williams’ın kayıt yaptığını açıkladı. Genç garson, artık bir işletme bölümü öğrencisi.