Falcon Heavy

Musk’ın Falcon Heavy’si İlk Kez Ateşlendi!

Elon Musk tarafından kurulan SpaceX firmasının ürettiği dünyanın en büyük uzay roketi Falcon Heavy bugün ilk defa ateşlendi!

İlk kez ateşleme denemelerinin yapıldığı roket önümüzdeki haftalarda tamamen ateşlenerek Mars yörüngesine fırlatılacak. Tesla firmasına ait Roadster arabasını Mars’a yollayacak olan Elon Musk roketin ilk denemeleri hakkında bilgiler verdi.

Gelecek haftalarda ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan roket tarihi deneme uçuşundan önce bugün ilk defa test edildi. Test anında çekilen muhteşem görüntüleri Elon Musk resmi Twitter hesabından paylaştı. ABD’nin Kennedy Uzay Merkezi’nde gerçekleşen denemede Falcon Heavy roketinin tüm motorları aynı anda ateşlendi. Deneme hakkında açıklamalarda bulunan Musk, “Roketin bu sabahki ateşleme süreci çok iyi geçti. Roket 1 hafta içerisinde Mars’a fırlatılacak” dedi.

Tesla Roadsteri Uzaya Götürecek!

İlk kez deneme uçuşu gerçekleştirecek olan Falcon Heavy roketi deneme uçuşu sırasında Elon Musk’a ait olan Tesla Roadster aracını Mars yörüngesine götürecek. İlk kez 2011 yılında tanıtılan ve o tarihten bu yana fırlatılmayı beklenen Falcon Heavy roketi nihayet bu yıl Şubat ayında fırlatılacak. Elon Musk daha önce yaptığı açıklamalarda roketin fırlatmanın hemen ardından büyük ihtimalle patlayacağını söylemiş ve bu sebeple ilk deneme sürecinde hayal edilebilecek en saçma şeyi yapmak istediklerini belirtmişti.