Mucizevi göz damlası, gözlük kullanımını tamamen sonlandırabilir!

Bilim insanları gözlüğün etkisini taklit edebilen ve zaman içerisinde gözü iyileştiren bir göz damlası geliştirmeyi başardı. Yapılan deneyler, göz damlasının hipermetrop ve miyop hastalarının normal görmesine yardımcı olduğunu ortaya koydu. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Shaare Zedek Sağlık Merkezi’nde ve Bar-Ilan Üniversitesi’nde görevli olan araştırmacılar, gözlüklerin yerine geçebilecek bir göz damlası geliştirmeyi başardı. Yapılan ilk testlerde miyop (uzağı net görememe) ve hipermetrop (yakını net görememe) hastaları için umut verici sonuçlar ortaya koyan göz damlası, nanoteknolojiden yararlanarak gözlük kullanımının gözlerde oluşturduğu etkiyi taklit ediyor.

Nanoteknolojiden faydalanmasından ötürü “nanodrop” olarak isimlendirilen göz damlası, şimdilik yalnızca domuzlar üzerinde denenmiş. Yapısıyla insan gözüne benzerlik gösteren domuz gözleri, damlanın zararlı olmadığını ve uzun vadede işe yaradığını göstermiş. Ancak bilim insanları daha kesin sonuçlara ulaşabilmek adına insanlar üzerinde testlere başlamak istiyor ve sene sonunda bu testlerin başlayacağı düşünülüyor.

goz damlasi

Gözleri tamamen iyileştirecek

Bilim insanları bu göz damlalarının zaman içerisinde gözleri tamamen iyileştirebileceğini de paylaştı. Şimdilik göz damlalarının ne kadar sıklıkla kullanılması gerektiğine dair bir bilgi mevcut değil, ancak insanlar üzerinde yapılacak deneylerin ardından bu konuda da kesin bilgilere ulaşacağız.