Mozilla Firefox 1 1

Mozilla Firefox Yeni Bir Güncelleme Aldı

Google ile girdiği yarışta öne geçmek için her adımı atan Mozilla, internet tarayıcısı Mozilla Firefox serisi için yeni bir güncelleme daha yayınlandı. Mozilla Firefox 54 sürümü olarak yayınlanan yeni güncellemeyle beraber tarayıcının hangi özellikleri değişti? Göze çarpan yenilikler neler? Bakalım.

Google internet tarayıcıları arasında ilk sırada yer alan firmalardan biri olarak biliniyor. Belli başlı tarayıcı sorunları yaşanıyor olsa da bu alanda Google’ın lider olması diğer tarayıcılarında sürekli olarak yeni güncellemeler yayınlayarak Google’a yetişmeye çalışması hatta Google’ı geçmeye çalıştığını da görüyoruz.

Bu şekilde Google ile kıyasıya bir yarış içerisinde olan tarayıcılardan birisi de Mozilla Firefox. Sürekli sistemlerini güncelleyerek internet dünyasında rakipsiz olmaya çalışan Mozilla Firefox, son olarak yeni bir güncelleme daha yayınladı. Mozilla Firefox 54 sürümü olarak yayınlanan yeni tarayıcı sürümünde dikkat çeken yenilikler neler? Bakalım.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox 54 Sürümüyle Gelen Değişiklikler

Bu hafta içerisinde tüm kullanıcılara verilen Mozilla Firefox 54 güncellemesiyle beraber tarayıcı da ciddi değişiklikler dikkat çekiyor. Öncelikle sekme yapısında değişikliğe gittiği belirtilen Mozilla Firefox tarayıcının yeni sürümünde, çok sayıda sekme açsanız bile tarayıcı da yaşanan çökme sorunları gideriliyor. Sürüm notlarına göre Mozilla Firefox 54 serisiyle beraber yapılan iyileştirme doğrudan tarayıcının sistemini etkilemekte ve sekmelerde çökme sorunu tamamen ortadan kaldırılmakta.

Mozilla Firefox 54 sürümüyle beraber çok sayıda sekme açsanız bile çökme sorununun yaşanmayacak olması bir yana dursun bununla beraber tarayıcının çok daha hızlandığı belirtiliyor. Tekli sayfa performansında hala beklenen değerlere ulaşamıyor olsa da Mozilla Firefox 54 sonrasında, çoklu pencere sistemlerinde, ekstra sekmelerin kullanımında çok daha hızlı bir tarayıcıyla karşı karşıya kalıyoruz.

Özellikle tarayıcının 20 sekmeyi bir arada belli bir hız seviyesinin üzerinde kullanması da büyük bir ayrıcalık olarak gösteriliyor. Ek olarak bellek kullanımını azaltarak bilgisayara düşen yükü de azalttığı belirtilen yeni güncellemenin, tarayıcıyı daha kararlı bir yapıya getirdiği de belirtiliyor. Güncellemenin tüm kullanıcılara sunulduğunu da hatırlatalım.