firefox beta 1

Mozilla Firefox Quantum Google Chrome’u Tahtından Etti!

Mozilla tarafından geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Firefox Quantum tarayıcısı kısa zamanda milyonlarca kişi tarafından indirildi.

Mozilla tarafından geliştirilen yeni internet tarayıcısı Firefox Quantum kısa bir süre içerisinde milyonlarca kişi tarafından indirilip kullanılmaya başlandı. Piyasaya sürülmesinin üzerinden henüz 1 ay geçmesine rağmen on binlerce Chrome kullanıcısını kendisine çekmeyi başaran Firefox Quantum sahip olduğu özellikler ve hız ile dikkat çekiyor.

170 Milyon Kullanıcı Tarafından İndirildi!

Mozilla tarafından yapılan bir açıklamaya göre Firefox Quantum geçen yılın Kasım ayına göre Chrome’a oranla %44 daha fazla indirildi. Piyasaya sürüldüğü Kasım ayından bu yana dünya üzerinde 170 Milyon kişi tarafından indirilen tarayıcı gün geçtikçe daha da çok kişi tarafından kullanılmaya devam ediyor. Ayrıca Firefox Quantum’un mobil sürümü Android ve iOS işletim sistemleri üzerinde de %24’lük bir artışa sahip.

Mozilla piyasaya sürdüğü yeni tarayıcı ile adeta Google Chrome’a meydan okudu. Bilindiği üzere Chrome internet tarayıcısı birçok kullanıcı tarafından yavaş olması ve bir hayli yüksek boyutlarda RAM bellekte yer kaplaması ile eleştiriliyordu. Mozilla Firefox Quantum ile belki de bir devrin sonunu getirmiş olabilir mi?