Moon Express

Moon Express 2019 Yılında Ay’a Uçacak!

Moon Express Ay’da madencilik faaliyetleri yürütmek üzere 2019 yılında Ay’a gidiyor!

Moon Express Ay’a çıkacağı roketin üretimi için son hazırlıklarını tamamlamak üzere! Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Ay’a giderek madencilik faaliyetlerini yürütecek. Şirket gün geçtikçe karmaşıklaşan faaliyetler için LEGO tarzı bir araya gelebilen düşük maliyetli bir uzay aracı üzerinde çalışıyor.

MX-1E olarak adlandırılan uzay aracı dünyaca ünlü bilim-kurgu filmi Star Wars’ta yer alan R2D2 robotunu bir hayli andırıyor. Bu gelişmelerin yanı sıra 2019 yılında Ay’a çıkması planlanan Moon Express Ay’a çıkması halinde Google’dan 20 milyon dolar gibi bir ödülün de sahibi olabilir.

MX-1E
MX-1E

Firmanın CEO’su ise verilecek bu ödülün bu kadar da önemli olmadığını kendisinin daha çok ay üzerinde koşuşan çocukları düşündüğü ve bunları düşündükçe daha mutlu olduğunu belirtti.

Ay Yüzeyinden Maden Çıkaracak!

Firma ilk uzay aracını inşa edebilmek adına özel yatırımcılardan toplam 45 milyon dolar gibi bir para aldı. Moon Express yaklaşık 3 yıl içerisinde kayaçların bir bölümünü dünyaya getirmeyi planlıyor. Yapılan açıklamada bu örneklerin tüm dünya üzerinde bilimsel araştırmalar için kullanılmasını istediklerini belirtti.

SpaceX firmasının yanı sıra Moon Express’inde Ay’a gitmesi ile birlikte Ay nüfusunun önümüzdeki yıllarda bir hayli artacağı düşünülüyor.

Moon Express