Modem Kurulumu Nasıl Yapılır?

Modem Kurulumu Nasıl Yapılır?

Modern, karşı taraftan gelen bağlantıyı alarak diğer vericilere aktarma işini yapan cihaza denir. Karşı taraftan bağlantı gelmesi için kurulumun eksiksiz yapılması şarttır, aksi takdirde bütün kablolar tam olsa bile bağlantı sağlanamayacaktır. Modem kurulumu nasıl yapılır? Sorusu için birçok gereksinim şarttır, şimdi bunları açıklayalım.


Modern Kurulumu İçin Ne Yapmalıyız?

İlk öncelikle modern cihazına bütün kabloları doğru bir şekilde takmalısınız, genelde kabloların takılacağı yerler kullanma kılavuzunda yazar bunu dikkate alarak ilk aşamayı rahatlıkla geçebilirsiniz.

İkinci aşamada ise sinyalleri tam olarak aktarma durumu söz konusu olur, bazı kurulumlar CD üzerinden gerçekleşirken bazı kurulumlar ise internet üzerinden gerçekleşir. CD ile kurulum çok kısa sürer, internet üzerinden ise yazan İP adresini girerek şifre alıp kurulumu sonlandırabilirsiniz.

İnternet Bağlantısı Yok Hatası

Her şeyi yaptıktan sonra halen internete bağlanamıyorsanız, karşı firma ile iletişime geçmelisiniz. Eğer üyelik durumunuzu onaylamadıysalar internet hata verebilir. İnternet bağlantısı hatası söz konusuysa; cihazınızda yer alan bağlantı ağınızdan sorun gider sekmesini tıklamanız gerekmektedir. Böylece hatanın nereden kaynaklandığını öğrenmeniz mümkün olmaktadır.