section hero background 1

Model S ve Model X’in yeni sürüş modu: Chill

Tesla, bu hafta dağıtımına başladığı yazılım güncellemesiyle Model S’e ve Model X’e “Chill” isimli yeni bir sürüş modu ekledi. Sürüş modunun detayları haberimizde.

Bu hafta dağıtımına başlanan yazılım güncellemesiyle Model S ve Model X yeni bir sürüş moduna kavuştu. “Chill” olarak isimlendirilen bu sürüş modu, isminden de anlaşılabildiği gibi daha sakin yolculukları seven Tesla sürücüleri için geliştirilmiş. Elektrikli otomobillerin kontrol panelinde Chill modu şu şekilde anlatılıyor:

Artık otomobilinizin iki farklı sürüş modu arasında seçim yapabileceksiniz: Chill ve Standart. Chill, otomobilin daha kademeli olarak hızlanmasını sağlayan, size ve yolcularınıza sakin sürüş deneyimi sunan bir moddur.”

tesla autopilot dashboard steering wheel road

Model S 100D ile yeni sürüş modunu deneyen DragTimes, yayımladığı bir videoda modun Standart sürüş moduna göre ne gibi farklılıklar içerdiğinden bahsetti. Tesla’nın bilgilendirmesinde de değinildiği gibi Model S ile Chill modunda 0’dan 100 Km/saat hıza ulaşmak 7.2 saniye sürerken, Standart modda otomobil daha az sürede hız kazanıyor ve yalnızca 4 saniye içerisine bu hıza çıkabiliyor.

Chill modunun geçtiğimiz aylarda kullanıma sunulan Ludicrous modunun tam tersi olduğunu da belirtmekte fayda var. Model S’in hız rekoru kırmasını mümkün kılan Ludicrous modu, elektrikli otomobilin 0’dan 100 Km/saat hıza yalnızca 2.28 saniyede ulaşmasını sağlamıştı.