Google her adimimizi kaydediyor Hirsizlar ozel bilgilerimizi gorebilir 1

Mobil’de Yavaş Açılan İnternet Siteri İçin Kötü Haber!

Mobil kullanımın artması ile Google’da telefondan yapılan arama sonuçlarında çıkan sitelerin içeriklerine bakarken bir yandan da yüklenme hızlarına bakacak.

Bir web sitesi yönetiyorsanız, dikkat etmeniz gereken konular arasına sitenizin performansı ve yükleme süresi konuları da giriyor. Bu durum kısa zaman sonra Google Aramaları’nda sitenizin konumu etkileyebilir. Google‘dan yapılan açıklama ile artık mobil arama sonuçlarında sayfa hızının da sıralamayı etkileyeceğini duyurdu.

Temmuz ayı itibari ile devreye alınacak olan “Speed Update” (Hız Güncellemesi) olarak adlandırılan bu yeni poliçe, mobil aramaları, özelliğin zaten aktif olduğu masaüstü aramaları ile aynı seviyeye getirmekte. Bu da daha yavaş sitelere yönlendirilen bağlantılar sıralamanın alt kısımlarına doğru gerileyecek.

Açıklamada, sitelerin içeriğinin en büyük etken olacağını belirtip, güncelleme sonrasında çok az sayıda sitenin etkileneceğini ve ilgili, geniş içeriklere sahip sitelerin yavaş bile olsalar hala üst sıralarda yer alacağı belirtiliyor.

Google, sitelerinin performanslarını optimize edilmesinin öneminin vurgularken, Lighthouse, Chrome User Experience Report ve PageSpeed Insights‘ın bu konuda yardımcı araçlarının olduğunu belirtiyor.