app store vs play store

Mobil Uygulama Pazarları 2017’de Büyüdü!

Uygulamalar ile ilgili yaptığı haberler ile ön plana çıkan Sensor Tower platformu paylaştığı yeni raporda dünya genelindeki mobil uygulama gelirlerinin geçtiğimiz yıla oranla %35 arttığını belirtti.

Geçen yıla oranla bir hayli artış gösteren uygulama pazarı gelirleri yaklaşık 60 milyar dolara ulaştı. Uygulama marketleri üzerinden satılan uygulamaların geçtiğimiz yıl 60 Milyar Dolar’a ulaştığı belirtildi. App Store ve Google Play Store’un başını çektiği bu uygulama marketleri satışa sundukları ücretli uygulamalar ve uygulama içi satın alma özelliklerinin yanı sıra reklamlar üzerinden gelirler elde ediyor.

Raporda App Store’un gelirinin Google Play Store’a oranla 2 kat daha fazla olduğu gözlemleniyor. App Store’un toplam gelirinin 38,5 milyar dolara ulaştığı tahmin edilirken Google Play Store 20,1 milyar dolar seviyesinde kaldı. Rakamları 2016 yılına göre kıyaslayacak olur isek iki marketinde yaklaşık olarak %35’lik bir büyüme kat ettiğini görüyoruz. 2016 yılında toplam 43.5 milyar dolar gelir elde eden marketler 2017 yılında 58.7 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı.

Mobil Pazar Büyüyor

Sensor Tower tarafından yayımlanan raporda mobil pazarın her geçen yıl büyüdüğünü belirtiyor. Apple’ın büyümesinin ise uygulama içi aboneliklere olan uyguladığı yeni desteğinde etkili olduğu belirtiliyor. Bunun yanı sıra yeni gelişen pazarların etkisi de pazarın büyümesinde etkili oldu.