Microsoft Photos Companion App iOS Android 1

Mobil Telefonda ki Resimleri Kolayca PC’ye Aktarmanın Yolu Paylaşıldı!

Mobil cihazınız ile çekmiş olduğunuz resimler, bir süre sonra o kadar fazla satıda oluyor ki, bu resimleri PC ye aktarmak istediğinizde bu işlem sizin için bir işkence durumuna gelebiliyor. Tam da bu noktada Microsoft, Android ve iOS telefonlardan, fotoğrafları bilgisayarlara kolayca aktarılmasına yardımcı olan Microsoft Photos Companion uygulamasını kullanıma sundu.

Android ve iOS için kullanıma sunulan “Photos Companion” uygulaması, adından da anlaşılacağı üzere, telefonunuzdaki fotoğrafları Windows 10 işletim sistemine sahip bir PC‘ye kolayca aktarmanızı sağlıyor.

android ve ios icin microsoft photos ocvr

Uygulamayı cihazınızın ilgili store’undan indirip yükledikten sonra, Windows Fotoğraflar uygulamasında gösterilen QR kodunu taramanız yeterli. Gerekli işlevselliğe sahip olduğundan emin olmak için Windows Fotoğraflar uygulamasının Microsoft Store’dan en son güncellemeyi yüklemiş olmak gerekiyor.

Eşleşme tamamlandıktan sonra, aynı Kablosuz ağ üzerinden toplu olarak birden fazla fotoğraf PC’ye gönderilebiliyor.

Bir diğer ilginç özellik ise Windows Fotoğraflar uygulamasında bir video projesine başlayabilir ve bu çalışmaya telefonunuzdan doğrudan resim ve video ekleyebileceksiniz. Otomatik olarak bağlantı kuramasa da, bağlantı kurmanın kolay  olması nedeni ile sorun olacağını düşünmüyoruz.