yapay-zeka-telefonlar

Mobil Devrim: Yapay Zeka

Çin akıllı telefon üreticisi Huawei yeni cihazlarında yapay zekayı entegre ederek yeni bir endüstriyel gelişmenin adımlarını atmayı planlıyor.

IDC tarafından yayımlanan bir rapora göre dünya genelinde 2016 yılı itibari ile akıllı telefon satış miktarı 1,45 milyar dolar bandına ulaştı. Bu rakam bir önceki yıla göre akıllı telefonların satışlarındaki oranın binde 6 oranında arttığını göstermekte.

Akıllı telefon sektöründe yıllardır süren büyüme hızının ardından akıllı telefon satışlarındaki beklenen büyük bir artış gözlemlenemedi. Bu veriler ışında sektörde yeni gelişmelerin aralanması ve tabuların yıkılması gerektiği görülüyor. Huawei bu yoldan çıkarak yakın gelecekte dünyaya yön verecek olan yapay zekayı elektronik cihazlara entegre ederek endüstriyel anlamda çağ atlamanın peşinde.

Yakın Geleceğin Gözdesi Yapay Zeka

Huawei akıllı telefonlarında yapay zekayı entegre ederek kullanıcılarının akıllı telefonlardaki etkileşiminde köklü değişimlere yol açmayı planlıyor. Beklenilen gelişme ile birlikte kullanıcıların gündelik yaşamını kolaylaştıracak ve daha akıllı bir bilgi yönetim mimarisi sunacak olan yapay zeka teknolojide köklü değişikliklere yol açacak.

IDC’den yapılan açıklamaya göre yapay zekanın gündelik hayatımıza girmesi ile birlikte önümüzdeki 5 senelik dilimde yapay zekalı cihazların pazar payının 8 milyar dolardan 47 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.