xiaomi 1

MIUI 10.3: Xiaomi, Nisan Android Güvenlik Yamalarıyla Bütünleşti

Şu anda, MIUI 10.3 yalnızca bir beta sürüm olarak kullanılabilir. Bu aynı zamanda sistem genelinde etkinleştirilen bir Karanlık Mod da olabilir.

Xiaomi, Google’ın Nisan 2019 Android güvenlik yamasını MIUI 10.3’ün en son beta sürümüne entegre etti. Ek olarak, mevcut beta sistem genelinde bir Karanlık Modun aktivasyonuna izin verir.

MIUI

Android’de toplam 19 kırılganlığı kapatan 1 Nisan 2019 güvenlik düzeltme eki düzeyinin entegrasyonu ile Xiaomi, güvenlik güncellemeleri sağlayan ilk akıllı telefon üreticilerinden biridir. Google’ın 15 güvenlik açığından yedisi kritik olarak sınıflandırıyor. Bir cihazı uzaktan tehlikeye atabilirsiniz.

MIUI Karanlık Modu

Mevcut güvenlik düzeltme eklerine ek olarak, MIUI 10.3’ün yeni beta sürümü, kullanıcı arayüzü altında Gece Modu olarak adlandırılan geliştirilmiş bir Karanlık Modu içerir. Ancak şimdiye kadar, yalnızca geliştirici ayarları altında etkinleştirilebilir. Bildirim merkezi ve ayarlarına ek olarak, gece modu etkin olduğunda Galeri gibi bazı uygulamalar karanlık tasarımda otomatik olarak görünecektir. Kurum içi tarayıcı, bununla birlikte, göz dostu işlem moduna manuel olarak geçirilmelidir. Buna ek olarak, bu düzgün çalışmıyor. Alternatif olarak, daha karanlık gösterime daha iyi hakim olan Samsung Internet 9.2 kullanılabilir.

Gözler daha az stresli olduğu için okuma mesajları karanlık ortamlarda daha rahat olmalıdır. Araştırmacıların yakın zamanda keşfettiği gibi, metin karşıtlığını tersine çevirmenin miyopi üzerinde de olumlu bir etkisi olabilir.