Minecraft oyununda olmayan özellikler

Minecraft oyununda olmayan özellikler

Bu konuda Mojang Studios tarafından geliştirilen Minecraft oyununda olmayan fakat olması gereken bazı özellikler hakkında bilgi sunacağız.

Minecraft, her sürümde daha çok gelişen bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Her sürümde oyuna güzel özellikler eklense de halen bazı özelliklerinin gelişmediği ortada. Oyunda olması gereken birçok özellik yer alıyor. Bu konuda oyunda olmayan ve oyuncuların istediği bazı özelliklerden bahsedeceğiz.

Minecraft oyununda olmayan bazı özellikler

Bu konuda özellikleri açıklarken hangi modlarda olduğunu da belirteceğiz. Bu sayede bu özellikleri deneyimleyebileceksiniz. ProjectE oyuna eklenmesi gereken bir özelliği oyunculara sağlıyor. Maddenin enerji halinin bulunması güzel bir seçenek olabilir. Oyuncular eşyaları bu makineye atar ve maddeyi enerjiye çevirir. Enerji ise farklı maddelerin oluşmasını sağlar. Bunun yanı sıra bunu şu şekilde de düşünebiliriz. Atomlar birbirine ayrılır ve sıraya dizilir. Yeni bir eşya oluşturulduğunda da bu atomlar birleşir ve o eşyayı üretir. Bu özellik zaman zaman oyunculara lazım olan bir eşyanın üretilmesini sağlar. Her eşyanın değerine göre üretim gereksinimi belirlenecektir.

Minecraft oyununda olmayan özellikler

Oyuna eklenmesi gereken bir diğer özellik çekmeceler olmaktadır. Storage Drawers modunu oynayan kullanıcılar bu çekmeceleri iyi bilmektedir. Her çekmece gözü tek bir eşyayı alır. Bu gözlerin belirli bir slot limiti bulunuyor. Örneğin bir çekmecede 256 eşya koyma limiti olur. Bu limit yükseltme kartları ile daha da arttırılabilir. Çekmecenin dışında eşyanın kendisi görünür. Bu hem dekoratif hem de düzen açısından güzel bir özellik olacaktır.

Oyun içerisinde olması gereken özellikler arasında daha iyi optimizasyon yer almaktadır. Bazı kullanıcılar düşük sistemde oynadığında kasma sorunları ile karşılaşabiliyor. OptiFine modu gibi bazı optimizasyon modları bu gibi sorunları azaltarak oyunun kalitesini arttırıyor. Oyun yeni sürümlerde her ne kadar performans dostu olsa da OptiFine halen birçok oyuncu için tercih sebebi olmaktadır. Mojang yetkilileri, ek bir moda ihtiyaç duymadan OptiFine modundaki seçenekleri oyuna eklerler ise oyuncular oyunu daha yüksek FPS ile oynayabilir.