Minecraft oyununa gelmesi gereken özellikler

Minecraft oyununa gelmesi gereken özellikler

Minecraft oyununa gelmesi gereken özellikler arasında birçok özellik yer alıyor. Bu konuda bu özelliklerden kısaca bahsedeceğiz.

Minecraft, hızla gelişmeye devam eden bir oyun. Son güncelleme haberleri ile oyunun oyuncu kitlesine ne kadar önem verildiği de kayıtlara geçti. Birçok oyuncu mağara güncellemesi bekliyordu ve böyle bir güncellemenin 1.17 sürümünde yapılacağı açıklandı. Bunun yanı sıra oyuncuların istediği bazı özellikler de bulunuyor.

Minecraft oyununa gelmesi gereken özellikler

Minecraft oyununda bulunması gereken özellikler arasında arabalar yer alıyor. Oyun içerisinde araçların bulunması, petrol olması, petrolün işlenmesi, yakıt üretiminin yapılması, elektrikli araçların bulunması ve bunun gibi özelliklerin yer alması güzel olabilirdi. Dozer, traktör, otomobil, kamyon gibi pek çok araç oyuna yeni ulaşım alternatifleri ve sistemler katar.

Oyunda kılıç, mızrak, yay gibi silahlar bulunsa da oyuncular daha gelişmiş silahların da oyuna eklenmesini istiyor. Oyunda bazuka, roketatar, tüfek gibi silahların da yer alması hem oyunda çeşitliliği arttıracak hem de oyuna yeni modlar ekleyecek. Örneğin sunucularda Counter Strike benzeri mini oyunlar bu özellik sayesinde düzenlenebilir.

Minecraft oyununa gelmesi gereken özellikler

Oyunda otomasyon sistemlerin de yer alması gerekmektedir. Otomasyon, bir oyuncunun daha hızlı gelişmesini sağlayacaktır. Örneğin maden makinesi ile enerji harcanarak madenler otomatik bir şekilde toplanabilir, ağaçlar bir makine ile otomatik toplanabilir veya balık makinesi ile balıklar toplanabilir. Bu gibi pek çok sistem gelişim konusunda önemli bir adım olmaktadır.

Minecraft oyununda farklı sandık varyasyonlarının da olması gerekiyor. Bilindiği üzere Minecraft’ta şu anda bir sandık bulunuyor. Meşe rengine yakın bir sandık olan bu sandığın yanı sıra huş sandık, orman ağacı sandık, elmas sandık gibi sandık çeşitleri de olması gerekiyor. Ayrıca renkli sandıklar da oyuna eklenebilir.

Oyunda yer alması gereken bir diğer özellik temiz cam olmaktadır. Oyunda üzeri çizik olan bir cam bulunsa da bazı oyuncular tertemiz görünen bir cam modelinin oyuna eklenmesini istiyor. Bu da daha modern, daha sade ve daha güzel mimari tasarımların ortaya çıkmasında etkili olacaktır.