Minecraft oyuncuları tüm verileri silen virüsle karşı karşıya

Minecraft oyuncularını hedef alan ve indirilen kostümlerle sistemlere giriş yapan yeni bir virüsün varlığı keşfedildi. Bilgisayardaki tüm verileri ve yedekleme dosyalarını silen virüs, bazı kullanıcılara alay edici mesajlar da gönderiyor.

Dünyanın en büyük oyuncu topluluğuna sahip olan Minecraft, yeni bir virüs tehlikesine karşı oyuncularına uyarıda bulundu. İlk olarak siber güvenlik firması Avast tarafından fark edilen virüsün oyuncular tarafından tasarlanan ve farklı platformlar üzerinden indirilmeye sunulan kostümler üzerinden bilgisayarlara bulaştığı tespit edildi.

Virüsün bilgisayarlara giriş yaptıktan sonra ilk olarak sistem dosyalarını hedef aldığı, ardından yedekleme verilerinin tamamını sildiği biliniyor. Virüsün kurbanı olan bazı kişiler, silinme işlemi başlamadan önce “You Are Nailed, Buy A New Computer This Is A Piece Of Shit,” “You have maxed your internet usage for a lifetime,” ve “Your ass got glued.” gibi hakaret içerikli mesajlarla karşılaştıklarını da belirtti.

Minecraft virüs
Virüsü yayan kostümlerden birkaçı.

Tahminlere göre 50.000 kullanıcı bu virüsün kurbanı oldu. Minecraft’ın 74 milyonu aşkın devasa topluluğuna kıyasla 50.000 kişinin fazla olduğu söylenemez, ancak yine de diğer virüslere kıyasla oldukça büyük bir sayı.