Minecraft 20W45A özellikleri açıklandı
Minecraft 20W45A özellikleri açıklandı

Minecraft 20W45A özellikleri açıklandı

Minecraft 20W45A özellikleri ile birlikte kullanıcılara duyuruldu. Yeni güncelleme 1.17’nin ilk adımı olarak oyuncuları karşılıyor.

Minecraft Live etkinliği ile birlikte oyunculara birçok yenilikten bahseden geliştiriciler oyuna çanta, bakır cevheri, kazı aleti, yeni canlılar, yenilenmiş mağara, yenilenmiş dağ biyomu, keçi gibi pek çok özelliğin yer alacağını söylemişti. Minecraft Live etkinliğinden sonra Minecraft 1.17’nin 2021 yılında paylaşılacağını duyuran ekip, bu sürümün ilk snapshot sürümünü yayınladı.

Minecraft 20W45A özellikleri ile duyuruldu

Bu sürüm ile birlikte oyuna yeni bir maden eklendi. Bakır madeni ile birlikte pek çok dekoratif çalışma yapmak mümkün olacak. Ayrıca bakır bir zaman sonra paslanacağı için bakırın paslanmaması için bal kullanılması gerekecek. Bakır ile yapılan işlevsel eşyalardan birisi de paratoner olarak dikkat çekiyor. Paratoner yıldırımı üzerine çeken bir eşya olarak kullanılıyor.

Oyuna eklenen bir diğer ürün ise mor yakut olarak dikkat çekiyor. Madenlerde katman şeklinde bulunan bu ürünün tarımı da yapıldığı için oyuncular bu eşyayı üretip dekoratif çalışmalar yapabilecek.

Oyuna yer alan bir diğer blok ise ışık geçirmeyen cam bloğu oldu. Bu blok özellikle de mob farm kuranlar için oldukça işe yarayacak gibi gözüküyor. Çünkü cam gibi görünen bu blok ışık geçirmiyor. Yani camın bir tarafı aydınlık iken diğer tarafı karanlık kalabiliyor.

Teleskop ise oyuna eklenen bir diğer eşya olarak oyuncuları karşılıyor. Bilindiği üzere oyun içerisinde yakınlaştırma işlemi için kullanıcıların OptiFine kullanması gerekiyordu. Artık bu işlem için teleskop kullanmak yeterli olacak.

Mum, oyuna güzellik katan bir diğer detay oldu. Aynı blok üzerinde en fazla 4 tane birden koyulabilen mumlar, pastalara dahi yerleştirilebiliyor. Üfleme desteğine de sahip mumları yakmak için çakmak taşı kullanmak gerekiyor. Bunun yanı sıra oyuna renkli mumlar da eklendi.

Oyuna eklenen bir diğer eşya ise paket olarak yer alıyor. Oyuncular bu paketi kullanarak depolama alanında yer tasarrufu sağlayabiliyor. Eğer ki paket açılır ise paket içerisindeki her şey dışarı çıkıyor. Bu eşya hediye paketi olarak kullanılabilir.