bitcoin

Milyonlarca Bitcoin Harddisklerde Gömülü Kalmış Olabilir!

Uzmanlar tarafından Bitcoin hakkında ilgi çekici açıklama geldi! 30 Milyar dolar değerindeki Bitcoin çöpe gitmiş olabilir!

Dünyanın en ünlü dijital para birimi Bitcoin bilindiği üzere sanal ortamdan uzak sabit disk gibi ortamlarda saklanabilme özelliğine sahip. Eğer Bitcoin’in saklandığı sabit disk vb. cihazlara erişim sağlanamaması durumunda Bitcoin gömülü hazineye dönüşebilir. Bu teoriden yola çıkarak araştırma yapan analistler bugüne kadar yaklaşık 30 milyar dolarlık Bitcoin’in sonsuza kadar yitirilmiş olabileceğini açıkladı.

Uzmanlara göre 16,4 milyon Bitcoin’in yaklaşık %25’i 2017 yılındaki döngüde kaybolduğu iddia ediliyor. Bitcoin’in en sevilen özelliklerinden bir tanesi olan sabit disk gibi donanımlarda saklanıyor olması, buna Cold Storage yani soğuk depolama adı veriliyor. Yani herhangi bir flash belleği bir tür Bitcoin cüzdanına çevirebilmeniz gayet mümkün. Birçok kullanıcı tarafından sanal ortamda çalınma riskine karşılık bu tür bir önlem aldığı biliniyor. Ancak aman çaldırmayalım derken Bitcoin’lerinizi gömülü bir hazineye dönüştürebilirsiniz.

Milyarlarca Dolar Değerindeki Bitcoin Gömülü Hazineye Dönüşmüş Olabilir!

Bir diğer iddia ise Bitcoin’in bu denli değer kazanmadığı zamanlarda madencilerin Bitcoin’lerini koydukları yeri unutmaları yer alıyor. Her bilgisayar kullanıcısının hayatında birkaç kere başına gelen bilgisayar çökmesi ve verilerin yitirilmesi olayı Bitcoin’cilerin de başına gelmiş olabilir.

Bu teorileri destekleyen en büyük delil ise 5 milyon civarındaki Bitcoin’in piyasada bulunmaması olarak gösteriliyor. Uzmanların tahminlerine göre ise bu paraların büyük bir bölümün nereye konulduğu unutulmuş veya kaybedilmiş olabileceği düşünülüyor.

Bir hayal edin evvel zamanda bu benim ne işime yarayacak diye tonlarca klasörün arasında kaybettiğiniz Bitcoin’iniz olduğunu ve bulamadığınızı düşünün? Heralde yavrusunu kartala kaptırmış Fatma Giriğe dönüşürdük…