2013 mad mike hughes sturgis jump 1

Çılgın “düz Dünya” savunucusu, şimdi de uçan balondan kendini roketle fırlatacak!

Dünya’nın düz olduğunu ve ürettiği roketle bunu kanıtlayacağını duyuran Mike Hughes, planlarının kanun tarafından engellenmesinin ardından geri adım atmadı ve yeni, daha çılgın bir plan üretti. Hughes çok daha tehlikeli bir şey deneyecek.

Dünya’nın düz olduğunu iddia eden ve bunu kanıtlamak için kendini roketle kilometrelerce havaya fırlatacağını söyleyen Mike Hughes, planlarının kanuna aykırı olduğunun açıklanmasıyla yeni bir plan üretti. Hughes, ilk olarak dev bir balonla gökyüzüne yükselmeyi, ardından da kendini roketle fırlatmayı planlıyor.

Kulağa oldukça tehlikeli ve ilginç gelen bu plan, tahmin edebileceğiniz gibi birçok sorun içeriyor. Mike, gökyüzündeki balondan kendini fırlatabilmek için roketi omuzlarına bir ip yardımıyla bağlayacağını ve bunun onu, yaklaşık 32 kilometre kadar yukarıda bulunan balondan daha da yukarıya çıkaracağını söyledi. Bu şekilde yeterince yükseğe ulaşmayı ve Dünya’nın şeklini tam olarak görmeyi planlıyor.

mike hughes

Bu planının yaklaşık 1.8 milyon dolara mal olacağını ve tüm işlerin 10 ay kadar sürebileceğini dile getiren Hughes, son olarak atmosferden düşeceği sırada yanmamayı “umduğunu” belirtti.