trueplay

Microsoft’un Hile Savarı: TruePlay

Microsoft yayımladığı son güncelleme ile birlikte birçok kapsamlı yenilik getiriyor. Bu yeniliklerden en dikkat çekeni ise işletim sistemine ekli olarak gelen ve oyun hilesi kullananların başını çok ağrıtacak cinsten. İşte Microsoft’un hile savarı TruePlay.

Microsoft’un açıkladığı TruePlay isimli özelliği kısaca özetleyecek olursak bir hile engelleme aracı olarak görebiliriz. Microsoft şirketi geçtiğimiz günlerde duyurduğu Windows 10 Fall Creators güncellemesi ile birlikte sunacağı özellik birçok kişi tarafından oldukça beğenilmiş durumda.

Hile savar sistemi sizler oyununuzu Windows 10 üzerinden oynarken oyun akışını izleyecek ve veri işleyecek. Microsoft firması işlenecek veriler hakkında detaylı bir açıklama yapmazken bu verilerin yalnızca oyun geliştiricileri ile paylaşılacağını açıkladı.

TruePlay ile Hile Tarihe Karışabilir

TruePlay’in kapsamlı olarak çalışabilmesi için oynanan oyunların TruePlay özelliğine sahip olması gerekecek. Sistem aktif olduğu sürece hack ve hile gibi durumlarda kullanıcılara uyarılarda bulunacak.

Özellikle UWP oyunlarında aktif olacak olan sistemin çalışma yöntemi oldukça ilginç. Kullanıcılar TruePlay’in oyun izleme seçeneğini kapatabilecek. Geliştiriciler yalnızca oyunun bazı bölümlerinde sistemi kullanabilme hakkına sahip olacak. Kısacası sistem oyunların çalışmasında herhangi bir engel teşkil etmeyecek. Uygulamanın özellikle online tabanlı oyunlarda etkin olması bekleniyor.