Yeni Programlama Dili 1

Microsoft’tan Döngüler Ve Koşullar Olmadan Yeni Programlama Dili

Microsoft, birçok eski programlama geleneğini kıran yeni bir açık kaynaklı programlama dili olan Bosque tanıttı. Bu nedenle, dil, “rastlantısal karmaşıklığı” önlemeye çalışırken, döngüler ve koşulların uygulanmasından vazgeçecek.

Yeni Bir Programlama Dili

Bosque ile Microsoft, çoğu klasik programlama konseptinden vazgeçen, ancak dilbilimsel olarak TypeScript üzerinde biraz durulan yeni bir programlama dili tanıttı.

Çoğu insanın bildiği gibi, Java ve Python gibi klasik programlama dilleri döngüler, koşullar vb. kullanımına dayanmaktadır. Bosque’ta döngü kavramı büyük ölçüde terk edilmiştir. Böylece araştırmacılar, programlama dünyasındaki çoğu döngünün prensipte göreceli olarak birkaç amaç grubuna bölünebileceğini keşfetti: filtreleme, bulma, gruplama, vs. İşlevler devralır, sadece daha az karmaşık ve çok daha kompakttır. Ardından, JavaScript’te bir formanın karşılaştırmasını ve sağ tarafında da Bosque’daki for loop ile aynı işlevi göreceksiniz.

Bosque

Sonuç, Mark Marron projesinin baş geliştiricisinin “düzenli programlama” dediği şey, dilin anlaşılması daha kolay ve daha az karmaşık olmalıdır.

Örneğin, Klasik programlama dillerinde, genellikle birden fazla referansın bazen sorunlara neden olan bir nesneye işaret ettiği durumdadır. Programlama dilinin bir diğer önemli unsuru, son yıllarda programlama dillerinin yapısı nedeniyle çok daha büyük bir sorun haline gelen “kazara karmaşıklıktan” kaçınmaktır.

Bu sadeleştirmenin hem insanların hem de bilgisayarların dili okumasını ve derlemesini kolaylaştırması ve böylece programlamanın etkinliğini önemli ölçüde artırması amaçlanmıştır. Genel olarak, programlamadaki dil de daha güvenli olmalıdır.