Q#

Microsoft Yeni Bir Programlama Dili Üretti!

Microsoft kuantum algoritmaların daha hızlı test edilebilmesi ve çözülebilmesi için geliştirilen Q# programlama dilini tanıttı!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından bir tanesi olan Microsoft, kuantum algoritmaların test edildiği sırada oluşan hatalardan dolayı yeni bir kuantum simülatörü geliştirdi. Ortaya çıkan hataların daha kolay çözülebilmesi için geliştirilen simülatör program geliştiricilerine tanıtıldı. Geçtiğimiz aylarda Microsoft tarafından açıklanan ve yeni bir dile sahip olan simülatör kuantum hesaplama işlemlerini daha kolay hale getirecek.

Üstün Performans Sunuyor!

Kuantum programları çalıştırabilen bilgisayarlar ne yazık ki dünya üzerinde oldukça nadir kesimlerde bulunuyor. Bu yoldan çıkarak Microsoft bu programların daha kolay test edilebilmesi amacıyla geliştirdiği simülatör ile bu açık giderilecek. Simülatör sayesinde 32 Qubit kuantum programlar çalıştırılabilecek. Azure versiyonunda ise 40 Qubit’lik programlar rahatlıkla çalıştırılacak.

Microsoft simülatörü oluşturabilmek için yeni bir programlama dili üretti. Q# adındaki bu programlama dili sayesinde simülatör üstün performansa ve kolay bir programlama diline sahip oldu.