Xbox One X 1 1

Microsoft, Xbox One Konsoluna Fare ve Klavye Desteğinin Geleceğini Açıklandı

Konsol oyunları arasında en zor oynananlar arasında yer alan FPS ve strateji oyunları olup, Bu oyun türleri konsol kolları üzerinden oldukça zor oynanabilmekte.

Bu durumun farkında olan Microsoft oyuncuların bu sorununu gidermek için klavye ve fare desteğinin yakında geleceğini açıkladı.
Microsoft Xbox ve Windows bölümü kurumsal başkan yardımcısı görevinde bulunan Mike Ybarra, Xbox One için klavye ve fare desteğinin yakında geleceğini açıkladı.

Konsol kolları üzerinden her ne kadar FPS ve Strateji oyunları oynanabilse de mouse ve klavye’nin kontrolleri maalesef sağlanamıyor. Bu avantajı ve kontrol kolaylığını oyunculara kazandırmak isteyen Microsoft yaklaşık 2 yıl önce vermiş olduğu sözü yakında yerine getirecek gibi gözüküyor.

Her ne kadar gerek Xbox One, gerekse de PS4 için çeşitli klavye ve mouse seçenekleri olsa da, bu cihazlar farklı geliştiriciler tarafından üretildiği için oyunlarda sıkıntılara neden olabiliyor.

XBox One’a Klaveye ve Mouse Desteği Ne Zaman Gelecek?

Bu geliştirmenin Xbox One X’in çıkışı ile sağlanacağını tahmin edebiliriz. Bu özelliğin kazandırılması, özellikle oyun oynamak isteyen ancak konsol kolu’nu tercih etmeyen kitle için bir avantaj olacağını ve bunun Xbox OneX satış rakamlarına da olumlu yansıyacağını düşünüyoruz.