Microsoft Snapdragon 835 Islemcili Ilk Windows 10 Dizustu Bilgisayarini Duyurdu4

Microsoft, Snapdragon 835 İşlemcili İlk Windows 10 Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu

Qualcomm kısa süre önce Hawaii’de düzenlediği etkinlikle beraber telefonların içerisinde yer alacak ve işlem gücü olarak uçuracak yeni Snapdragon 845’i tanıttı. Ancak yeni işlemci henüz tek başına değil, beraberinde HP ve Asus’tan bu işlemciyi kullanan iki dizüstü bilgisayar ortaya çıktı. Ancak şok eden olay ise 30 güne kadar şarjı bitmeyen ve 1 saniyede hazır olan dizüstü bilgisayarlar herkesi etkiledi.

Hawaii’de Qualcomm’un düzenlediği etkinlikte markanın en son işlemcisi Snapdragon 845 tanıtıldı. Yeni işlemci telefon devlerinin amiral gemi modellerinde kullanılacak. Peki yen işlemcinin özellikleri neler?

Daha önceki Snapdragon 835’ten tanıdığımız 10nm teknolojiyle üretilen işlemcinin üretimini Samsung üstlenmiş durumda. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde akıllı telefon ve tabletlerde yer alacak Snapdragon 845, ARM tabanlı Windows 10 bilgisayarlarda yer alacak.

Yeni işlemcinin tek çekirdek performansı bile oldukça yüksek puan alıyor. İçerisinde yer alan X20 LTE modem ve 150mpbs hızında indirme hızı sunması görenleri etkilemeyi başarıyor. Aslında yeni işlemci 1.2 Gbps hızına kadar destek sunuyor.

Microsoft Snapdragon 835 İşlemcili İlk Windows 10 Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu4 Microsoft Snapdragon 835 İşlemcili İlk Windows 10 Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu3 Microsoft Snapdragon 835 İşlemcili İlk Windows 10 Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu2 Microsoft Snapdragon 835 İşlemcili İlk Windows 10 Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu1