Microsoft Xbox 1

Microsoft orijinal Xbox One’ın satışını durdurdu

Microsoft bundan böyle orijinal Xbox One ürününü ABD’de satmıyor. Yazılım devi yeni kararıyla, Xbox One S ve Xbox One X’i online mağazasında satışa sunuyor.

Xbox One, yaklaşık dört yıl önce karşımıza çıkan Sony’nin PlayStation’unu andırıyor. Microsoft’un karışık mesajlaşma konsol savaşlarında Sony’nin yazılım devine bir yol verdiği doğru. Microsoft PS ile arasındaki farkı kapatmak adına satış hızı ve daha iyi donanımlar sunmaya odaklandı.

Microsoft orijinal Xbox Oneın satışını durdurdu

Microsoft geçtiğimiz yıl Xbox One S’yi beyaz bir tasarımla ince bir kutuda kullanıcıya sundu. Bunla beraber Xbox 360 üretimini de beraberinde durdurdu. Çok daha küçük şekilde gelen konsol tasarımı ciddi anlamda büyük beğeni kazandı. Ayrıca blu-ray disk, Netflix ve Amazon videoları gibi 4K destekleri sağlandığından konsola olan beğeni biraz daha arttı. Microsoft şimdi de başlangıç konsolu olan Xbox One S üzerinde yoğun bir çalışma yapıyor.  Ayrıca Xbox One X’in yakında geldiğini de belirtelim.

Geçtiğimiz pazar ön siparişleri açan Microsoft, şimdi Xbox One X’in “en hızlı satan Xbox ön sipariş” olduğunu iddia ediyor.