Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive, fidye yazılımlarına karşı kullanıcıları koruyacak

Microsoft OneDrive, fidye yazılımlarından etkilenen kullanıcıların erkenden haberdar olabilmesini ve dosyalarını kurtarabilmesini sağlayan iki yeni özelliği kullanıma sunacağını duyurdu. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Son dönemlerde birçok bilgisayar sahibinin korkulu rüyası haline gelen fidye yazılımları (ransomware), uzmanların tüm uyarılarına ve çabalarına rağmen hızlı bir şekilde yayılmaya ve daha fazla kişiyi etkileyeme devam ediyor. Microsoft, bu kötü amaçlı yazılımlardan kullanıcıları koruyabilecek iki farklı OneDrive özelliğini kullanıma sunacağını duyurdu.

Yalnızca Office 365 Home ve Kişisel aboneliği bulunan kullanıcıların faydalanabileceği bu özelliklerden ilki, bilgisayarda fidye yazılımı izlerinin otomatik olarak taranmasını ve fidye yazılımının bulunduğu durumlarda kullanıcıların önceden haberdar edilmesini sağlıyor. Sisteminde fidye yazılımı bulunan kullanıcılar gönderilen e-posta, SMS veya masaüstü bildirimiyle haberdar ediliyor.

Microsoft OneDrive

İkinci özellik ise kötü amaçlı yazılımdan dosyaların kurtarılmasını sağlayan Files Restore. Bu özellik, kullanıcıların önceki bir tarihte (30 güne kadar) depolanan dosyalarını yeniden bilgisayara yükleyebilmesini sağlıyor. Böylece fidye yazılımından kaynaklı olarak veri kaybı yaşanmıyor.

Microsoft, bu özellikler sayesinde bilgisayar üzerinden çalışanların hızlı bir şekilde işe geri dönebileceğini dile getirdi. Umuyoruz ki özellikler fidye yazılımından muzdarip olan kişi sayısını azaltabilir.