Microsoft 1

Microsoft, Nisan Şakalarını Yasakladı

1 Nisan 2019, Microsoft tarafından şaka yapmadan geçinmek için “Sahte haberler” riski nedeniyle, grup resmen popüler geleneğin dışında kalıyor.

İstenmeyen İleti Döngülerinden

“İstenmeyen ileti döngülerinden” kaçınmak için Microsoft, bu yıl yaklaşık 130.000 çalışanını, şirket veya ürünleri hakkında Nisan şakaları yayınlamasını yasaklıyor.

Microsoft

Microsoft Pazarlama Şefi Chris Capossela Açıkladı

Genelgede, pazarlama şefi Chris Capossela, 1 Nisan’daki şakaların teknoloji şirketlerinin yaratıcılığını gösterdiğini söyledi. Ancak, yalnızca sınırlı bir olumlu etkiye sahip olacaklar ve yalnızca sözde mesajların istenmeyen raporlanmasını tetikleyebileceklerdi.

Özellikle “sahte haber” dağıtımıyla ilgili çevrimiçi platformlarda yapılan eleştiriler dikkate alındığında, Microsoft’un şakalar kazanarak Nisan ayından daha fazla kaybetmesi gerekecekti.

Diğer Teknoloji Firmalardan Açıklama Gelmedi

Daha ileri teknoloji şirketlerinin 1 Nisan 2019’u “şaka” olarak geçip geçmeyeceği henüz bilinmiyor. Özellikle internet şirketleri geleneksel olarak o gün az ya da çok özgün fikirler üzerinde rekabet etmektedir.

Böylece, ödeme servis sağlayıcısı Paypal 2017, akıllı telefonlar için varsayılan bir para basma işlevi sundu. Microsoft, 2015 yılında, geçmiş MS-DOS işletim sisteminin mobil bir sürümünü duyurdu. Google, 1 Nisan’daki ürün plakasına her zaman çeşitli küçük şakalar eklediği için ünlüdür.