Microsoft Iris Tarayici 1

Microsoft İris Tarayıcıları İçin Yeni Bir Patent Aldı

Windows 10 işletim sisteminden sonra güvenlik konularına daha fazla önem vermeye başlayan yazılım devi Microsoft, son seri ile parmak izi sistemleri ve yüz tanıma gibi sistemler sunmuştu. Teknoloji devinin şimdi ise yeni bir iris tarayıcısı üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Hem akıllı telefonlarda hem de bilgisayarlarda kısacası çevrim içi sistemlerde kullanılan hemen her teknoloji ürünün de ilk dikkat edilecek olan konu güvenlik olmaya başladı. Ardı ardına gelen haberlerle beraber kullanıcı verilerinin çevrim içi hiçbir cihazda güvenlik olmadığı görüşünün ortaya çıkması artık teknoloji devlerinin de bu alanlarda yeni adımlar atmaya başlamasını sağladı. Tüm bu iddialardan sonra son dönemde yazılımsal olduğu kadar fiziksel olarak da güvenliği sağlama adına birçok yeni adımlar atılmaya başlandı. İlk olarak akıllı telefonlarda kullanılan parmak izi sistemleriyle öne çıkan fiziksel koruma sistemlerine yavaş yavaş yenileri eklenmeye başladı. Parmak izi sistemlerinden sonra gelen yüz tanıma hemen arkasından iris tarayıcı derken akıllı telefonlarda fiziksel koruma aşamaları çok daha kapsamlı hale gelmişti. Şimdi ise aynı sistemlerin bilgisayarlarda kullanılmaya başlanacağı öğrenildi.

Microsoft İris Tarayıcı sistemini Değiştirecek

Bu noktada bilgisayar sistemlerinde iris tarayıcı kullanabilmek için de ilk adımı Microsoft’un atacağı öğrenildi. Doğrudan firma tarafından yapılan bir patent başvurusuyla beraber ortaya çıkan yeni sistemle beraber akıllı telefonlarda bile bulunmayan bir İris tarayıcı sisteminin kullanılacağı belirtiliyor. Microsoft İris Tarayıcı sistemi olarak kullanılacak olan sistemde standart iris tarayıcılarından farklı olarak hata payı bulunmayan bir sistem kullanılacağı belirtiliyor.

Microsoft İris Tarayıcı

Sistemin işleyişi hakkında da ilk patent başvurularıyla beraber belli başlı detaylar ortaya çıkmış durumda. Microsoft İris Tarayıcı sisteminde patent görsellerine göre özel bir ışın sistemi kullanılacak. Doğrudan göze gönderilecek olan ışınlar sayesinde gözün farklı açılardan okumalarının yapılacağı belirtiliyor. Bu sistemle beraber hemen her kullanıcının göz yapısı tam anlamıyla tanınmış olacak.

Diğer sistemlerde kullanılan harici sistemlerle beraber tarayıcının kandırılması gibi bir durum yeni sistemde geçerli olmayacak. İris farklı açılardan değerlendirildiği için yeni sistemde tarayıcıyı kandırmak mümkün olmayacak. Çok daha güvenlik bir sistem olarak dikkat çekmesi beklenen yeni sistemin tarayıcı kısmında nasıl bir teknoloji kullanılacağı konusunda da belli başlı bilgiler bulunuyor.

Bilgisayarlarda Yeni Dönem Başlayabilir

Eğer farklı açılardan gözün değerlendirilmesiyle beraber yapılacak olan tarama sistemi kullanılırsa bu durumda Microsoft İris Tarayıcı kandırmanın bir yolu olmayacağı belirtiliyor. Bilgisayarların kameraları kullanılacak özel oluşturulmuş bir yazılım sayesinde kullanılabileceği iddiası da ortaya atılan yeni teknolojinin tam tersi olarak beraberinde donanım desteğinin de gelebileceği belirtiliyor. Bu konuda ise Microsoft tarafından yapılacak olan açıklamaları beklemek gerekecek. Microsoft İris Tarayıcı sistemi hakkında bakalım yeni paylaşılacak detaylar neler olacak?