hololens microsoft 1

Microsoft HoloLens Türkiye’ye Geliyor!

Microsoft tarafından geliştirilen Karma sanal gerçeklik gözlüğü HoloLens’in içinde Türkiye’nin de olduğu 29 ülkede satışa çıkarılmasına karar verildi. HoloLens şu ana kadar sadece 10 ülkede satışa sunulmuştu.

Microsoft HoloLens Ne İşe Yarar?

Microsoft tarafından geliştirilen artırılmış gerçeklik gözlüğü olan HoloLens, son kullanıcı ve firmalar için çalışma modellerini değiştiriyor. Dijital dünyanın fiziksel yapıya bürünmesini sağlayan HoloLens ile üç boyutlu tasarımlar ile çalışabilir yada oyunlar oynayabilirsiniz. Ayarlanabilir yapısı sayesinde kullanım kolaylığı sunan  tasarımı ile kullanıcının rahat etmesi sağlanırken; dahili hoparlörleri ile de kulaklıksız olarak kullanılabilmekte.

3 yıldır üzerinde çalışılan karma gerçeklik gözlüğü HoloLens hakkında Microsoft HoloLens ve Windows Deneyimlerinden Sorumlu Genel Müdürü Lorraine Bardeen: “Microsoft olarak, tüm bireylerin ve kurumların daha fazlasını başarması için destek olmayı misyon edindik. Artırılmış ya da karma gerçeklik, dünya çapındaki müşterilerin ve şirketlerin bugüne kadar yapılması mümkün olmayan şeyleri yapmalarına yardımcı olma potansiyeline sahip. Bu deneyimler, işletmelerin ve çalışanlarının önemli görevleri daha hızlı, daha güvenli ve verimli bir şekilde tamamlamalarına ve müşteri ile ortaklarıyla kuracakları yeni iletişim yolları yaratmalarına yardımcı olacak.” açıklamasında bulundu.

Microsoft HoloLens Nerelerde Satışa Çıkacak?

Çok geniş bir yelpazede test edilen HoloLens, Türkiye haricinde Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de de satışa çıkıyor.

Microsoft HoloLens’in Fiyatı Ne Olacak?

Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı konusunda bir açıklama bulunmayan HoloLens ABD’de iki farklı pakete sahip olacak; ilk paket geliştiriciler için 3000 Dolar iken; ticari paketi ise 5000 Dolar fiyat ile satılacak.