tahta üzerinde word

Tahta Üzerine Word’ü Çizen Öğretmene Microsoft Bilgisayar Hediye Etti!

Gana’da görev yapan bir öğretmen okulda bilgisayar bulunmadığı için öğrencilerine tahtaya bilgisayar programlarını çizerek öğretmeye çalışan öğretmene Microsoft bilgisayar hediye etti.

Geçtiğimiz haftalarda Facebook’ta paylaşıldıktan sonra viral olan görüntüler Microsoft yöneticileri tarafından fark edildi. Fotoğrafları gören Microsoft okula bilgisayar yollamak için öğretmene söz verdi. Gana’nın Kumasi kentindeki bir ilk okulda öğrencilerine bilgisayar kullanmayı tahtaya çizerek öğretmeye çalışan öğretmenin fotoğrafı kısa sürede internette popüler bir hale gelmişti. Kara tahta üzerinde Microsoft Word programını çizerek öğrencilerine anlatmaya çalışan öğretmenin her detayı en iyi şekilde çizdiği görülüyor.

Owura Kwadwo adındaki öğretmen sosyal medya üzerinden paylaştığı fotoğrafta “Gana okullarında bilgisayar eğitimi vermek çok eğlenceli” notunu da eklemeyi unutmadı. Kısa sürede internet ortamında yayılan fotoğraf birçok insan tarafından paylaşıldı. Birçok kişi tarafından tebrik edilen öğretmen kahraman ilan edildi adeta.

Microsoft’ta Fark Etti!

Öğretmenin Facebook üzerinden paylaştığı fotoğrafı fark eden Rebecca Enonchong isimli girişimci geçtiğimiz hafta Microsoft Africa’ya tweet atarak firmanın bunu fark etmesini sağladı. Rebecca attığı tweette “Eminim bu öğretmene uygun bir kaynak sağlarsınız” yazmayı da ihmal etmedi. Geçtiğimiz Salı günü tweeti fark eden Microsoft yöneticileri öğretmene bilgisayar hediye etme sözü verdi.