Microsoft Edge

Microsoft Edge Tarayıcı İçin Yeni Güvenlik Önlemi

Microsoft internet tarayıcıları içerisinde kendisine yer bulmaya kararlı. Windows 10 ile beraber Microsoft Edge ismiyle internet tarayıcılarını değiştiren yazılım devi şimdi ise yeni güncellemesiyle beraber kullanıcıların güvenliğini ön plana çıkarmaya hazırlanıyor. Bu kez Microsoft Edge güvenliği için yeni bir sistem duyuruldu. İşte detaylar.

İnternet tarayıcıları içerisinde rekabet her geçen gün biraz daha artış göstermeye başladı. Özellikle son yıllarda sürekli olarak güncellenen internet tarayıcıları artık kullanımı da değiştirmeye başladı. Hız konusunda yayınlanan yeni güncellemeler tarayıcılar arasındaki hız yarışını da epey bir kızıştırdı.

Çok daha hızlı tarayıcıların kullanıma sunulmasını sağlayan yeni güncellemelerle beraber bu kategoride yarış devam ediyor olsa da internet tarayıcıları için yeni bir yarış kategorisi daha var. Son dönemde internet sistemlerinde en çok önem verilen konulardan biri olması nedeniyle yeni rekabet alanı ise güvenlik.

Tarayıcıların güvenlik sistemlerini geliştirmesi ve yeni güncellemelerle açıklarını kapatması kullanıcıların en çok önem verdiği detaylar arasında gösterilmekte. Özellikle tarayıcı kullanımında yaşanan ele geçirilme, casus yazılımla izlenme gibi sorunları aşmak için sürekli yeni güncellemeler yayınlanması hem tarayıcılar arasındaki güvenlik yarışını arttırıyor hem de kullanıcıların tercihlerini değiştiriyor. İşte bu noktada son hamle ise Microsoft Edge tarayıcısından geldi. Microsoft yaptığı açıklama yeni güncelleme sonrasında özel bir sistemi duyurdu. İşte Microsoft Edge için geliştirilen özel sistem.

Microsoft Edge Sanal Makine Kullanımı Yapacak

Microsoft tarafından verilen bilgilere göre artık Microsoft Edge kullanımı yaparken kullanıcılar doğrudan sanal makine kurulumu yapabilecek. Sanal makine üzerinden çalışacağı belirtilen tarayıcının Microsoft tarafından kurulan özel sanal alan içerisinde çalıştırılmasıyla beraber tarayıcı da ekstra güvenlik sunmuş olacak.

Microsoft Edge

Application Guard olarak adlandırılan yeni sistem sayesinde sanal makine kullanımı yapılacak. Sistemin işleyişi oldukça basit. Kullanıcılar tarayıcı özelliklerinden söz konusu sanal makine özelliğini açık konuma getirdiklerinde Windows içerisinde oluşturulan sanal makine alanı üzerinden çalışacak olan Microsoft Edge tarayıcı bir nevi tehditlere karşı da koruma sağlamış olacak.

Casus Yazılım Sorununu Ortadan Kaldırıyor

Sistemin en büyük ayrıcalığı ise tarayıcı virüslerinin bilgisayarınıza zarar vermesini engellemek. Microsoft Edge sanal makine üzerinde çalıştığında eğer tarayıcınız saldırı alsa bile ya da ele geçirilmiş olsa bile bilgisayarınızın sistemi etkilenmeyecek. Sadece tarayıcıda sıkıntı yaşanmış olacak bu durumda da tarayıcıyı kapattığınız zaman sorun ortadan kalkacak. Yenilenmiş olan sistemin kullanımın sadece hız sorununa neden olabileceği belirtiliyor.

Fakat maksimum güvenlik isteyen kullanıcılar için söz konusu sistemin mini hız düşmelerine rağmen tercih edileceği belirtiliyor. Özellikle tarayıcıların arka plan casus yazılımlarını da engelleyecek olması büyük bir artı. Tüm bu özellikleriyle ve yeni güncellemeleriyle Microsoft Edge tarayıcı ne kadar tercih edilebilir hale gelir orası merak konusu.