Microsoft Cortana tarafindan calistirilan bir termostati duyurdu

Microsoft, Cortana tarafından çalıştırılan bir termostatı duyurdu

Akıllı termostat alanına en son eklenen, Microsoft’un Cortana sanal asistanını içeren bir üründür.

Nest gibi şirketlerin gelişimi sayesinde internet özellikli termostatların yükselişini hepimiz tanıyoruz ve şimdi GLOS adlı bir ürün geliştirmek için Johnson Controls ile ortaklık kurduktan sonra Microsoft bu alana giriyor .

Oldukça çarpıcı görünümlü termostat, aşağıdaki YouTube videosunda sessizce açıldı.

GLAS, manuel kontrollere izin veren ve sıcaklık, hava kalitesi okumaları ve takvim programı dahil olmak üzere bilgileri kontrol etmek için bir dokunmatik ekran içerir. Cortana, sesli komutları etkinleştirerek cihaza bir yenilik daha ekledi. Video iddiaları, GLAS’ın insanların bir odaya girip çıkmadığını tespit etmesine izin vererek ısıtma ve hava kontrol sistemlerini daha verimli çalışmasına izin veriyor.

https://youtu.be/WQ0FZrc2lRA

Termostat Microsoft’un Windows 10 IoT Çekirdeği üzerine kurulu ve Redmond merkezli Cortana bir yana, Azure bulut hizmetlerine de destek verileceğini belirtti. (Bu noktada hangi servislerin ve nasıl olduklarının tam olarak belli değil.)GLAS için fiyatlandırma veya uygunluk hakkında bir kelime yoktur, daha fazla bilgi almak için Microsoft ile bağlantı kurulmuş durumda.

Bununla birlikte, GLAS akıllı bir asistan ve ses tanıma teknolojisini kullanan ilk termostat değil. Amazon, termostatlarına ve akıllı ışık anahtarlarına Alexa’yı inşa ediyor Eczacı, Bulaşık Makinesi’nin set üstü kutularına koyduktan sonra Amazon, TV deneyimi gibi yerlere yönlendiriliyor.

Alexa’yı evde baskın bir güç haline getirmek için Amazon’un üçüncü parti ortaklıklarının önemli olduğunu ve promosyon malzemelerinde etkileyici görünen Johnson Controls’la olan bu işbirliğinin Microsoft ve Cortana için de geçerli olduğunu gösterdiklerini belirtelim.