Windows Media Player

Microsoft Bir Efsaneyi Daha Maziye Gömecek!

Dünyanın en büyük teknoloji firması olan Microsoft yıllara damgasını vuran bir efsanenin daha fişini çekmeye hazırlanıyor.

27 yıl gibi uzun bir süre hayatımızın bir parçası olan Windows Media Player ortaya çıkan bir söylentiye göre kaldırılacak. Geçtiğimiz yıl Paint uygulamasının fişini çeken Microsoft firması bir efsaneyi daha maziye gömmeye hazırlanıyor.

Firmaya oldukça yakın kaynaklardan çıkan söylentiye göre 1991 yılında hayatımıza giren Windows Media Player artık yerini Filmler & TV uygulamasına bırakacak. Çıkan iddiaların merkezinde bulunan görselde Windows Media Player’dan bir medya dosyası açmaya çalıştığınızda Windows otomatik olarak sizi Filmler & TV uygulamasına yönlendiriyor.

Henüz iddia olarak görülse de Microsoft’un daha önce yaptığı değişikliklere bakınca bu uygulamayı da rafa kaldırması herkesçe an meselesi. Firmadan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Windows Media Player

Filmler & TV Uygulaması Kullanılacak!

Microsoft tarafından Windows 10’da sunulan Filmler & TV uygulaması 4K Video ve 360 derece kamera gibi birçok desteği kullanıcılarına sunuyor. Microsoft geçtiğimiz yıl yeni bir güncelleme ile 32 yıllık bir geçmişi bulunan Paint’i kullanımdan kaldırdığını duyurmuştu. Ancak gelen yoğun tepkilerin ardından geri adım attı. Yeni güncelleme ile birlikte paint uygulaması Windows’tan kaldırıldı fakat isteyen kullanıcılar online mağazadan istediği gibi indirip kullanabiliyor. Aynı uygulama Windows Media Player’a da uygulanabilir.