Microsoft ARda dunyaya onculuk ediyordu Simdi geride kalma riski altinda

Microsoft, AR’da dünyaya öncülük ediyordu; Şimdi geride kalma riski altında

HoLoLens önceden ilham kaynağıydı, fakat geliştiricileri ARKit ve ARCore artık bu işi tamamen değiştiriyor.

Redmond merkezli bir yazılım şirketi pazarda yeni bir oyuncu oluyor. Daha sonra gelen rakipler ise benzer ürünleri aynı şekilde piyasaya sürdükten sonra sektördeki dengeler alt üst oluyor.

Aslında bu olayı daha önce akıllı telefonlarda görmüştük. Microsoft’un birçok Windows Mobile kampanyaları küçük olsa bile belli başlı bir takipçi kazanmaya neden olmuştu. Fakat şirket dokunmatik arayüzü geliştirmek için koşmak yerine yürümeyi tercih ediyor ve bu bakımdan yavaş kalıyordu. Android’in sıfır maliyetli gücünü bile kazanamadı. Şimdi ise piyasadan kaybolmuş durumda.

Microsoft’un HoLoLens’i 2015 yılında yeniden ortaya çıkmıştı. Ürün çok fazla sızıntıya uğramamış ve ciddi anlamda yenilik sunmuştu. O ana kadar bilim kurgu filmlerine göre hazırlanmış bir gerçeklik deneyimi sunuyordu. Hem sanal hem de gerçeklik adına HoLoLens çok fazla beğeni kazanmıştı.

Fakat Microsoft, yeniliğini pazarda zirveye çıkarabilecek mi? Burası meçhul gibi duruyor.

HoLoLens’in sunduklarını ele alan Microsoft, ardından Karma Gerçeklik platformuna geçiş yaptı. Çünkü bu durum oldukça önemliydi. Görme engelliler için paha biçilmez bir özellik oluyor.

Sonuca baktığımızda ise Microsoft’un ürün anlamında sektörde bir boşlukta olduğu kesin gibi duruyor. İlk akla gelen soru dünya kulaklık isteyecek mi? Microsoft, kulaklıkların maliyetini düşürecek. PC tabanlı kulaklıklar 500-600 dolar olurken 300 dolardan başlayacak gibi duruyor. Ayrıca platformun kulaklık setlerini daha basit bir hale getireceği ve sadece kulaklığı takıp gitmenizi sağlayacak. Ekstra bir ürün veya aksesuara da ihtiyaç olmayacak.