Surface Hub 2

Microsoft, 50.5 inç’lik Surface Hub 2’yi tanıttı!

Konferans odaları için özelleştirilmiş ve 22 bin dolar değerindeki 83 inç’lik Surface Hub’ın yeni modeli Surface Hub 2 tanıtıldı. Microsoft, gelecek sene bu devasa tableti satışa sunacağını ancak fiyatın henüz belirlenmediğini duyurdu. Tabletin diğer özelliklerine haberimizden göz atabilirsiniz.

Microsoft, 2016 senesinde 22 bin dolara satışa sunduğu Surface Hub tabletin yeni modelini, Surface Hub 2’yi satışa sunmaya hazırlandığını duyurdu. Konferans odalarında kullanılması amacıyla geliştirilen Surface Hub, 83 inç’lik devasa bir ekrana sahipti ve tam anlamıyla yazı tahtası yerine kullanılması amacıyla geliştirilmişti. Microsoft, yeni modelde ekranı 50.5 inç’e kadar küçültmeye karar vermiş.

https://youtu.be/7DbslbKsQSk

Windows 10 işletim sistemi kullanacak olan Surface Hub 2, önceki modelinden farklı olarak çok daha hafif ve ince bir tasarıma sahip olacak. Bunun yanı sıra daha büyük ekrana ihtiyaç duyulan durumlarda birden fazla Hub 2 yan yana koyularak tek bir ekran olarak kullanılabilecek. Buna ek olarak tabletin 4K çözünürlüğünde ekrana sahip olacağı ve 4K çekim yapabileceği de biliniyor.

Surface Hub 2, Google’ın Jamboard’u ile yarışıyor

Microsoft, tabletin boyutunu küçülterek maliyetini düşürmeye ve daha ucuza satmaya çalışıyor. Bu şekilde Google’ın yalnızca 5000 dolara satılan Jamboard’u ile yarışmayı hedefliyor. Yeni tabletin gelecek sene satışa sunulacağı biliniyor ancak tam tarihi ve satış fiyatı henüz net değil.